avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Instruiri SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Instruiri SSM

Buna ziua,
Hg 1425/2006 prevede ca dupa cele 3 faze de instruire sa se consemneze in fisele de instruire efectuarea acestora. Mai este obligatorie si intocmirea unui proces verbal cu persoanele participante, dupa fiecare instruire?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:34, 31 Octombrie 2019
Buna ziua,
Daca sunt persoane ce se angajeaza in cadrul firmei, nu.
Daca sunt vizitatori, muncitori de la alte firme ce presteaza activitati pentru firma unde sunteti angajat se face instruirea colectiva.
Dovada exectuarii instruirilor o repezinta acea fisa de instruire.
Dvs., ca lucrator desemnat/ lucrator in cadrul unui SIPPsau SEPP efectuati doar instruirea la angajare. Celelalte doua, la locul de munca si periodica, o face Conducatorului locului de munca-CLM, in baza tematici intocmite de dvs. si aprobata de angajator.

ART. 81 din H.G.-ul de mai sus spune
(1) Rezultatul instruirii lucrătorilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă se consemnează în mod obligatoriu în fişa de instruire individuală, conform modelului prezentat în anexa nr. 11, cu indicarea materialului predat, a duratei şi datei instruirii.
(2) Completarea fişei de instruire individuală se va face cu pix cu pastă sau cu stilou, imediat după verificarea instruirii.
(3) După efectuarea instruirii, fişa de instruire individuală se semnează de către lucrătorul instruit şi de către persoanele care au efectuat şi au verificat instruirea.
(4) Fişa de instruire individuală va fi păstrată de către conducătorul locului de muncă şi va fi însoţită de o copie a ultimei fişe de aptitudini completate de către medicul de medicina muncii.
(5) Fişa de instruire individuală se păstrează în întreprindere/unitate, de la angajare până la data încetării raporturilor de muncă.
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2019
Ionut.ion, utilizator
In practica curenta, fara a fi o obligatie mentionata in lege, in firmele mari unde zilnic se angajeaza mai multi lucratori, pentru evidenta statistica, cabinetul de instruire in domeniul ssm tine si o evidenta pe PV.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare iper fise ssm 10188 10188 Buna ziua, Sunt serviciu extern la o companie cu cca 600 salariati. Completarea in fisele de SSM a instruirii periodice ar trebui facuta de conducatorii ... (vezi toată discuția)
Complectare fisa ssm Stefan stefanut Stefan stefanut buna ziua ! exista posibilitatea complectarii fisei de protectia muncii in format electronic (cadru legislativ), ma refer la prima pagina, unde se trece ... (vezi toată discuția)
Protectia muncii sorinaabos sorinaabos Cine trebuie sa completeze fisele PSI si SSM? (vezi toată discuția)