avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua ,,,am o problema de fond funciar..
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua ,,,am o problema de fond funciar..

In anul 1991 am fost pus in posesie o suprafata agricola de 29 ari. Punerea in posesie s-a facut incluzand si un canal de ape pluviale neacoperit cu adancimea de cca. 60cm. In vara trecuta primaria a venit cu un excavator sa adanceasca si sa largeasca canalul. Dupa ce au lucrat o lungime de aproximativ 20m, am fost instiintat de vecini ca e cineva cu un excavator pe terenul meu si sapa la canalul de ape pluviale. Cand am ajuns la teren primarul a fost chemat de catre cel care insotea excavatorul si cand a sosit mi-a spus ca acel canal apartine apelor romane si mi-a cerut verbal voie sa lucreze excavatorul pe terenul meu. I-am spus ca am act de proprietate pe tot terenul inclusiv canalul de ape pluviale si primarul a spus ca nu este posibil asa ceva. Am adus titlul de proprietate si s-a convins apărând chiar uimit. Mi-a spus ca dupa ce se termina lucrarea o sa trimita le cineva de la primarie sa masoare restul de teren si o sa-mi dea diferenta in alta parte. Acum, la 2 luni dupa cele întâmplate nu mai zice nimic. Intrebarea este ce pot eu sa fac sa recuperez terenul lipsa si sa scot din titlul de proprietate canalul de ape pluviale? Dupa masuratoarea mea facuta dupa ce a reconstruit canalul imi lipsesc 7 ari.
Cel mai recent răspuns: MVictor2017 , utilizator 10:19, 2 Noiembrie 2019
Buna seara,
1. Formulati o cerere SCRISA transmisa fie cu numar de inregistrare fie recomandata cu confirmare de primire, dand 30 de zile pentru a va rezolva situatia.
2. Nu rezolva, va trebui sa va adresati instantei.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiu limitrof KonstantinNT KonstantinNT Bună ziua. Rog să mă ajutați în următoarea speță: dețin un imobil în mediul rural. La est se învecinează cu drumul județean, ... (vezi toată discuția)
Cum pot schimba un plan parcelar gresit? CipriDan CipriDan Va salut,Am un teren de 5000 de metrii si datorita planului parcelar din care am primit documentatia necesara pentru executarea masuratorii cadastrale ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez pentru intreruperea unui sant de scurgere a apei pluviale si a apei provenite din doua fantani arteziene proprietate privata? gheorghitaion78@yahoo.com gheorghitaion78@yahoo.com Doresc stoparea unui sant descurgere a apei pluviale si a apei ce provine din scurgerea a doua fantani arteziene proprietate privata(forate la circa 150-200m ... (vezi toată discuția)