avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... neseriozitatea pretului art.1303 C.civ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

neseriozitatea pretului art.1303 C.civ

Buna ziua!

Am in lucru o speta legata de neseriozitatea pretului, se invoca art.1303 C.civ.
In discutie este vanzarea unui teren, pt un pret de 4 ori mai mic decat pretul stabilit de un raport de evaluare de la acea data.
In aprecierea dvs. cat de mic este un pret neserios? deoarece derizoriu nu e cazul(nu a fost nici chiar asa mic!)
Mi-am intemeiat apararea pe libertatea contractuala si stabilirea in mod liber a pretului dar spete am gasit foarte variate.

Multumesc.

Av Gociu Adrian
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2009
Gociu și Asociații Societate Civilă de Avocați, Avocat
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 21:31, 9 Decembrie 2009
gociu a scris:

Ooo va salut stimate coleg!

Nu am dat prea multe amanunte deoarece nu exista foarte multe. Intre persoanele contractante nu exista nici un raport de rudenie, prietenie, si nici macar cunostiinte nu sunt, raport care ar fi determinat vanzatorul sa vanda mai ieftin.
Vanzarea s-a facut prin intermediul unei agentii imobiliare, iar drept martori am agentii de acolo.
Pretul este acum contestat de vanzator ,care reclama neseriozitatea pretului, desi el a fost cel care a vandut terenul pentru un pret de 3-4 ori mai mic decat pretul pietei din acea perioada.

Astept pareri, opinii..
Daca vanzatorul a luat pretul pe care l-a cerut si, ulterior contesta in instanta acel pret, inseamna ca face un abuz de drept sanctionat de dispozitiile art.723 Cod proc. civ.! Pe aspectul acesta trebuie sa aplecati studiul spetei!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret neserios fresh6789 fresh6789 Buna seara! Daca pretul platit pentru o casa este de 10 ori mai mic decat valoarea de piata a casei respective, poate fi considerat acesta ca neserios? ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare - pret derizoriu Lucienne86 Lucienne86 Mama mea a vandut la varsta de 88 ani terenul agrigol din posesia familiei la un pret derizoriu. Intrebarea mea este: Se poate solicita cumparatorului ... (vezi toată discuția)
Anulare act vanzare-cumparare axinte axinte Buna ziua Ce sanse de castig ar avea un proces pentru anularea vanzarii cu 3000 ron a unui teren de 900mp si casa, in baza articolului 1303 Cod civil (pret ... (vezi toată discuția)