avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită O persoană al cărei nume nu îl cunosc și care ...
Discuție deschisă în Executare silită

O persoană al cărei nume nu îl cunosc și care refuză să mi-l spună îmi ocupă un imobil. Cum o evacuez? Executorii cu care am vorbit mi-au spus că nu pot face asta în lipsa numelui

Un imobil pe care il detin este ocupat in prezent fara drept de catre o persoana al carei nume nu il cunosc, si refuza sa mi-l spuna.

Cum pot afla numele acestei persoane?

Doresc sa trimit o somatie ocupantului pentru a-i cere eliberarea imobilului. Executorii judecatoresti prin care am incercat sa o trimit mi-au spus ca nu se poate face acest lucru in lipsa numelui persoanei careia i se adreseaza. Ma intereseaza deci o modalitate legala prin care sa pot afla aceasta informatie si prin care sa dovedesc faptul ca in prezent persoana cu numele respectiv ocupa imobilul in cauza.

Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: EXECUTOR IASI SANDU CRISTIAN , Executor judecatoresc 11:55, 11 Noiembrie 2019
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Solicitati ajutorul politiei aratand ca sunteti proprietar si ca cineva ocupa ilegal imobilul.
Formulati cererea scrisa.
Daca este apartament solicitati ajutorul asociatiei de proprietari.
8 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu ne spuneti cum a ajuns persoana necunoscuta in imobilul dvs. Doar politia poate legitima o persoana, iar daca a intrat abuziv se face vinovat de incalcarea proprietatii, si este fapta penala tulburare in posesie si trebuie sa faceti o plangere scrisa catre parchet si catre politie, ptr. infractiunea prevazuta in Codul penal: " Art. 220. - Tulburarea de posesie Ocuparea, in intregime sau in parte, fara drept, a unui imobil aflat in posesia altuia, fara consimtamatul acestuia sau fara aprobare prealabila primita in conditiile legii, ori refuzul de a elibera imobilul astfel ocupat se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani. Daca fapta prevazuta in alin. 1 se savarseste prin violenta sau amenintare ori prin desfiintarea semnelor de hotar, a reperelor de marcare, pedeapsa este inchisoarea de la 2 la 7 ani. Daca fapta prevazuta in alin. 2 se savarseste de doua sau mai multe persoane impreuna, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 15 ani. impacarea partilor inlatura raspunderea penala. "
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă pătrunderea s-a făcut Fără drept, fără niciun titlu anterior , putem vorbi și de infracțiunea de Violare de domiciliu .Formulati plângere penală și solicitați restabilirea situației anterioare, procurorul putând dispune in acest sens in faza urmăririi penale.
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2019
CABINET DE AVOCAT PATRASCU GHEORGHE, Avocat
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Utilizatorul nu da detalii despre cum a ajuns acea persoana in locuinta, mi se pare ciudata sa nu stii cine e, o explicatie sigur exista.
Pana nu stim detalii, nu putem stii daca e vb de vreo fapta penala a ocupantului.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ocupantul a patruns ilegal in proprietate, fara acordul proprietarului, e infractiunea de incalcare a proprietatii, dar dupa cum spune userul: "... este ocupat in prezent fara drept", se poate deduce ca eventual initial persoana a fost primita in gazda (cu sau fara chirie), situatie in care trebuie sa fie evacuat prin intermediul unui executor al unei hotarari judecatoresti. In perioada iernii (1 dec-1 martie) nu se pun in practica evacuarile. Toata discutia trebuia sa inceapa de la prezentarea modului prin care ocupantul a intrat in imobil.

Alte discuții în legătură

Violarea proprietatii private melcsy melcsy fapta unde se incadreaza, daca nu este domiciliul victimei, ci un spatiu com in constructie (vezi toată discuția)
Violare domiciliu danyyyyy danyyyyy buna ziua va rog am nevoie de un model de plangere catre politie de violare de domiciliu, am o proprietate (un teren) pe care sa construit o cabana fara ... (vezi toată discuția)
Cateva sfaturi va rog pentru ca nu mai stiu ce sa fac laur_fly_85 laur_fly_85 salutare...am cumparat o masina in septembrie 2007...am cumparato de pe firma si am primit chitantza si factura de la firma respectiva.de la patronul ... (vezi toată discuția)