avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Problema partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Problema partaj

In cadrul unui partaj, in care se ridica problema unul bun imobil (apartament cu 2 camere) ce se intampla cu acesta in conditiile in care inainte de divort in acesta locuiau cei doi soti impreuna cu cei trei copii (dintre care unul minor)? Copilul minor este posibil sa ramana in ingrijirea mamei, casatorie desfacandu-se in fapt pe motivul certurilor si violentelor sotului.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:15, 3 Decembrie 2009
Daca bunul imobil, este un bun comun, acesta va fi impartit in cote egale.Daca dvs veti alege sa ramaneti in imobil va trebuii sa-l despagubiti pe fostul sot cu sulta stabilita de instanta.Daca sotul va dori sa ramana in imobil, atunci va va despagubi el pe dvs.Mai exista si o a treia situatie, aceea a vanzarii bunului imobil(cel mai bine prin invoiala partilor) si impartirea banilor.
Faptul ca sunt si copiii nu influenteaza partajul. Apartamentul se va imparti intre soti ...si cum acesta nu este partajabil in natura se va acorda unui dintre soti cu obligarea acestuia de a plati celuilalt sot sulta.
Nici faptul ca unui dintre ei este minor si se va afla sub tutela mamei?
Nu.
custodia minorilor nu influenteaza in nici un fel procesul de partaj .
problema partajarii imobilului se pune dupa cum acesta este bun propriu al unuia dintre soti sau bun comun al sotilor .
daca acesta este bun comun, asa cum v-au explicat si colegele, se va atribui in natura unuia dintre soti urmand sa plateasca sulta celuilalt sot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament comun, mama cu copii divortata simpson simpson Mama cu doi copii in intretinere , divortata-comun acord , apartamentul este in proprietate indivizibila cu fostul sot, partajul inca n-a fost facut, exista o ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune.... floryflori33 floryflori33 se poate sa ma ajutati cu un raspuns:fratele meu a divortat in 2010,nefacind si partajul ...mentionez ca din aceasta casatorie au rezultat 2copii.in urma ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj si copil minor- impartirea imobilului ioanadcraiova ioanadcraiova Am si eu o intrebare va rog, am o ruda foarte apropiata care a incheiat divortul recent, copilul minor raminind in ingrijirea mamei. Problema o constituie ca ... (vezi toată discuția)