avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ITP Expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ITP Expirat

Suntem pe teritoriul Franței și lucrăm pentru o firmă din România, firma respectivă a ,adus mașini din România cu care să ne deplasăm pe teritoriul Franței, la unele mașini au început să expire ITP, Responsabilul care se ocupă de noi aici și care locuiește cu cetățenie în Franța, ne zice că se poate face ITP și aici ,dar totodată zice că nu este nici o problemă că pe teritoriul Franței, ITP făcut în România are valabilitate 4 ani de zile și putem circula fără probleme și cu ITP expirat pe certificatul de înmatriculare. Mentionez că noi suntem în nordul Franței și nu suntem în apropierea unor mari orașe ca să aibă personal autorizat de statul român așa cum am citit aici pe acest site, nu că nu ar fi stații ITP în zonă. Aș dori să știu dacă și în ce condiții putem circula cu aceste mașini? ,pentru că mai transportam și alte persoane ,fiind 8+1 sau6+1 locuri ,vă mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 18:33, 9 Noiembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Responsabilul local nu stie despre ce vorbeste.

ITP-ul facut in Ro este valabil in UE, dar, el este valabil numai pe perioada de valabilitate legala in Ro.
Nu se schimba legislatia Ro si UE numai pt ca iresponsabilul are cetatenie franceza si prostie internationala.

ATENTIE, se poate face un ITP in Franta, acesta insa va fi valabil numai in Franta si va fi executat conform legislatiei franceze (180 de puncte de control).
Vehiculele vor putea sa circule in Franta (daca trec testul, sunt cateva puncte de conrol sensibile in plus, puncte care pot bloca masinile).
La sfarsitul santierului, ITP-ul francez va va putea permite sa va intoarceti in Ro dar de la granita Ro el nu mai este valabil.
Va trebui facut un ITP Ro imediat dupa intrarea pe teritoriul Ro.

Atentie, circulatia vehiculelor fara control tehnic in curs de validitate pe teritoriul Fr conduce la punerea in fourrière a acestor vehicule, confiscarea certificatelor de inmatriculare si amenda forfatara de 135€.
Vehiculele vor trebui scoase din fourrière contra cost (in functie de tipul de vehicul si de talia comunei taxa incepe de la 116,56€, costurile de parking in fourrière sunt deasemenea importante), numai pe platforma.
Vor trebui duse in centru de control (Dekra, Autosur, etc...), obtinut certificatul si cu acesta din urma se va merge la postul de politie unde este retinut certificatul de inmatriculare.
Atentie, daca nu faceti in urgenta controlul tehnic, politia are obligatia de a transmite in termen de 30 de zile certificatele de inmatriculare la prefectura iar aceasta, dupa inca un termen de 30 de zile la Nantes.

Daca vehiculele au trecut cele 180 puncte de test ele sunt autorizate sa circule in conformitate cu categoria de vehicul omologata si atestata prin certificatul de inmatriculare (8+1, 6+1, etc...).
Atentie, transportul comercial de persoane este strict reglementat.
Vehiculele de intreprindere pot face transportul personalului intreprinderii, deci, nu un transport comercial!!!

Pe Internet gasiti o gramada de centre de control franceze indiferent unde va situati cu munca, Pas de Calais, Lille, Valenciennes, Maubeuge etc... .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot face itp în italia pentru un autoturism înmatriculat în românia? vali_k vali_k Buna ziua! Imi puteti spune, va rog frumos, daca pot efectua ITP in Italia pentru un autoturism înmatriculat în România ?? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Numere rosii expirate , numere straine ramase valabile Eudes Eudes Detin un autovehicul pe numele meu , am rezidenta in franta masina am folosit-o cativa ani cu numere de franta , itp, asigurare totul in regula. In tara am ... (vezi toată discuția)
Inspectie tehnica Vasile25uk Vasile25uk Salutare. Am o masina de spania si nu mai am inspectie tehnica la ia si momentan sunt in anglia cu ea. Asi dori sa vin in tara dupa care sa o inscriu pe ro. ... (vezi toată discuția)