avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Acord Vecin Constructie alipita la calcan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Acord Vecin Constructie alipita la calcan

Buna ziua ,
Ma confrunt cu urmatoarea problema , Vreau sa construiesc o casa (reamenaajare , recompartimentare si supraetajare, pe teren exista o constructrie alipita deja la calcan) si vecinul a zis initial ca im da semnatura dar acum a venit cu o propunere sa imi vanda mie terenul respectiv de 100m2 la un pret triplu decat al zonei , i-am oferit un pret dublu pe el dar nu vrea si refuza sa imi dea acordul. Ce variante am sa il oblig sa imi dea acel acord , acum devine o chestie de principiu nu doar de bani si vreau sa fac toate demersurile legale sa obtin acordul sa construesc .
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 17:44, 14 Februarie 2020
Buna ziua! Daca aveti deja carte funciara cu imobilul si terenul faceti cerere pentru obtinerea certificatului de urbanism. In certificat veti gasi toate actele necesar a fi elaborate pentru emiterea autorizatiei de construire. Veti afla in ce consta cererea de acord vecini, veti afla daca din punct de vedere tehnic vi se permite sa faceti lucrarile dorite, veti face expertiza tehnica asupra constructiei existente, documentatia cu viitoarea constructie. Unele dintre aceste acte si detalii se vor atasa cererii pentru acordul vecinului. Cererea se va formula printr-un executor judecatoresc cu termen de raspuns. Daca refuzul vecinului nu este intemeiat pe temeiul legal, veti cere instantei de judecata acest acord. Daca dvs. nu indepliniti toate conditiile legale dispuse in certificatul de urbanism, in expertiza etc, vecinul va fi indreptatit sa va refuze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie cocomar cocomar Buna ziua, In anul 2010 am facut o supraetajare din lemn pe constructia existenta care nu era intabulata, acum doresc sa intru in legalitate si sa obtin ... (vezi toată discuția)
Acord construcție la calcan annesis annesis Buna seara, Am CU pentru construcție unde este specificat cuplare la calcan , doar ca vecinul nu e construit pe calcan la limita de proprietate, iar eu ... (vezi toată discuția)
Constructie pe teren in litigiu zadryana zadryana buna ziua, vreau sa incep constructia unei case pe un teren care are latimea de 9.75 metri. din aceasta latime, 1,5 metri se afla in litigiu cu vecinul. ... (vezi toată discuția)