Într-o înțelegere verbală, între frați, asupra vânzării- cumpărării dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile moștenite de la părinți, care sunt drepturile părților în legătură cu avansul achitat in urma neîndeplinirii la termen a înțelegerii din cauza morții unuia dintre frați?
Părțile trebuiau să își pună aceasta problema cand au pretins/încasat banii.
De ce nu au încheiat un antecontract la notar? Sau o hartie de mana, cu martori?
romascanu
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Drepturile cui?
Cine a plătit, cine a încasat și pentru ce mai exact?
Ați formulat o întrebare (generică) despre drepturile părților
Și ați povestit, totodată, că o parte e ... puțin cam îngropată.
Fratele mort era și el parte a înțelegerii. (fiindcă ați zis că a fost „între frați”).
Într-o astfel de situația nu putem discuta despre drepturile tuturor.
Unui drept îi corespunde o obligație corelativă.
Cine a încasat avansul? Defunctul frate?
Și ce vor viii să știe? Vor să știe cât ar avea de recuperat fiindcă ... a murit mortul înainte de termen?
Iertare. Nu ați oferit detalii. Și dacă ne apucăm de presupus ...
Cine a promis că vinde, ce a promis că vinde, mai exact, și cui anume?
Certificat de moștenitor există?
Sper că da. Altminteri, ar mai rezulta că s-a promis și ... pielea ursului din pădure (pe lângă faptul că s-a promis verbal).
In urma decesului parintilor am mostenit casa lor impreuna cu fratele meu. Cand a aparut un cumparator, fratele meu s-a razgandit cu vanzarea si mi-a oferit sa cumpere el casa, cu plata in timp de 3 ani. Dupa 2 ani a murit in accident de masina reusind sa plateasca 30% din datorie. Am mai asteptat un an ca sa lasam sotiei lui posibilitatea dea continua cu plata, dar nu s-a putut. Am hotarat sa vindem. Dupa alti 2 ani avem cumparator si nu stim cum sa facem cu avansul platit de fratele meu. Familia mea traim in straiatate si nu avem pe cina sa intrebam despre legile romane. Sunt de acord sa platesc pentru un raspuns documentat, NICOLETA.
Pentru un raspuns documentat e nevoie de documente, date, sume, nume. Pentru asta puteti contacta un avocat in privat, preferabil sa il cunoasteti,
Din ce spuneti, inteleg ca banii platiti pentru o vanzare care nu s-a mai facut trebuie inapoiati. Daca e prescris termenul de inapoiere, nu cunosc, nu am date. Pentru un raspuns corect e necesar sa stim si ce doresc mostenitorii fratelui decedat.
Precizez ca nu vom ajunge in instanta sub nici o forma. Termennul a expirat, dupa cum am scris mai sus. Suntem in situatia de a vinde casa si nu stim ce drepturi avem in legatura cu avansul platit. Nu inteleg cum dorinta unuia sau altuia poate sa influenteze dreptul celuilalt. Imi cer scuze daca nu pot sa ma fac inteles in Romaneste.
Mostenire
clowntatto
tata a decedat ,dar mama traieste .Noi fiind 3 frati mama are drept sa lase toata averea unui singur frata.S-au doar parta ei?Daca poate sa cedeze fara ... (vezi toată discuția)