avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozit profit din cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozit profit din cesiune parti sociale

Buna ziua,

Am o intrebare. Daca sunt cetatean american asociat intr-o societate comerciala cu raspundere limitata si doresc sa cesionez partile mele sociale detinute la aceasta societatea platesc sau nu impozit pe profit calculat asupra diferentei pozitive dintre pretul cesiunii si valoarea nominala a partilor sociale? Stiu ca , ca cetatean roman ar trebui sa platesc 16% .
Totusi, am citit in Conventia privind evitarea dublei impuneri incheiata intre SUA si Romania ca nu as plati nici un fel de impozit pe profit. Mi se pare ireal si as vrea o parere a unui expert , a unui contabil, a unei persoane autorizate. Va multumesc pentru promptitudine.
Cel mai recent răspuns: monicelu , utilizator 15:45, 6 Decembrie 2009
Am inteles , deci nu platesc impozit in Romania ci doar in SUA exact cum presupuneam. Presupun ca acum trebuie sa vad si ce cota mi se va aplica acolo.....Sper sa nu regret ca nu platesc doar in Romania;). Va multumesc pentru raspuns .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare profit venit din strainatate guvidu guvidu Intentionez sa deschid o firma de software (LLC) in Statele Unite (California) impreuna cu partenerul meu care locuieste in California.Dupa ce a intrebat, am ... (vezi toată discuția)
Achizitie gazduire web in sua - impozit pe venitul nerezidentilor dannad001 dannad001 O firma din Romania are un Site web gazduit (hosted) pe un server din SUA ce apartine unei firme din SUA. Cum calculam Impozitul pe venitul Nerezidentului ... (vezi toată discuția)
Impozit nerezidenti? rodia rodia O firma din California imi emite factura (pe care o listez din control panel pt.urmatoarele): 1.gazduire pagina web (hosting) 2.accesare de catre firma mea a ... (vezi toată discuția)