avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Autorizare SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Autorizare SSM

Bună ziua,
Menționez ca sunt în creștere copil și urmează sa încep munca în octombrie 2020. Sunt angajata la o firma de consultanță în domeniul securității și sănătății în munca, p.s.i. Intenționez sa nu ma mai întorc la acest loc de muncă și sa îmi deschid un SRL în acest domeniu. Pot autoriza firma mai devreme de a ieșii din C. C. C.? Știu ca trebuie sa anexez un C. M. CU 8h dar acest lucru mi-ar oprii indemnizația.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:26, 5 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa obtineti abilitarea din partea ITM din judetul dvs., apoi sa deschideti firma la RC. Sunt conditii diferite pentru SEPP ca firma (SRL) respectiv PFA, II (cu/ fara alti angajati) mentionate in HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-Sectiunea a 6-a Abilitarea serviciilor externe de prevenire si protectie, art.35-45. Gasiti actul normativ pe internet.
Daca va autorizati dvs. la ITM nu va trebuie si CIM de 8 ore.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
NORME METODOLOGICE din 11 octombrie 2006 de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006

[ link extern ]
ART. 37 din H.G. 1425/2006
(1) În vederea abilitării pentru activităţile de prevenire şi protecţie prevăzute la art. 15, solicitanţii vor transmite un dosar care va cuprinde următoarele documente:
...
i) copii ale deciziei de numire şi contractului individual de muncă, pe perioadă nedeterminată, pentru conducătorul serviciului extern de prevenire şi protecţie;

In legislatie, ordonanta, scrie ca poti realiza venituri anuale, ( ce cred ca pot fi si in baza unui contract individual de munca) de maxim 6250 lei fara a pierde indemnizatia
Cred ca daca infiintati acea firma, va angajati acolo si apoi suspendati activitatea pentru CCC nu o sa aveti probleme in a primi indemnizatia.
Intrebati la AJPIS daca acest lucruu, infiintarea unei firme, angajarea acolo si suspendarea activitatii pe perioada CCC va afecteaza plata indemnizatiei.
Si in legislatia pentru abilitare nu scrie ca acel contract de munca trebuie sa fie si activ.
Ultima modificare: Joi, 5 Decembrie 2019
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S.e.p.p. micutu50 micutu50 Buna ziua, O intrebare am, daca depun dosarul pentru abilitare ca SEPP la ITM, dar comisia se intruneste in noiembrie, eu pot presta pana la inrunirea ... (vezi toată discuția)
Ssm LIA1992 LIA1992 BUNA ZIUA! Am absolvit facultatea-contabilitate si master -CAFEC iar, recent am absolvit un curs SSM de 80 ore. As putea sa initiez un PFA sa pot presta ... (vezi toată discuția)
Servicii externe ssm floriontehnic floriontehnic Care este diferenta dintre conducatorul unui serviciu intern de prevenire si protectie si conducatorul unui serviciu extern? multumesc! (vezi toată discuția)