avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire salarială cumulată cu 2 rețineri CAR
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire salarială cumulată cu 2 rețineri CAR

Angajatul are o poprire salarială în baza unei hotărâri judecătorești prin executor, dar și 2 reținerii CAR (la CAR diferite) la solicitarea acestuia. Cumulate ele depășesc jumătate din salariul net. Care este ordinea de punere în aplicare a reținerilor și baza legală?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 20:18, 9 Decembrie 2019
Potrivit art. 729 cod procedură civilă, indiferent de numărul executărilor silite, poprirea maximă nu poate depăși 50% din venitul lunar net.
Prioritățile și ordinea și-o negociază executorii între ei.

Dvs ca angajator și terț poprit anunțați-l cu prioritate pe primul executor care a instituit poprirea, apoi notificați-i și pe ceilalți doi. Este problema lor cum își vor împărți suma poprită.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicarea limitelor legale în cazul cumulului dintre popriri ... Degustibus Degustibus Aplicarea limitelor legale în cazul cumulului dintre popriri și rețineri voluntare (rate CAR) Am un salariat care are în prezent cinci executări silite ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu de la doi executori și hotărâre judecătorească pentru 25% pensie de întreținere. cum se calculează reținerile? jondoe1 jondoe1 Buna ziua,intrebarea mea este/un salariat are poprire pe salariu de la doi executori judecatoresti si o hotarare judecatoreasca de retinere pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Credite yoona yoona Cine vrea sa ma ajute? Am primit la servici o proprire de la o banca unde am un credit de 6.212,00 lei ,pt care nu am reusit sa mai platesc rata din august ... (vezi toată discuția)