avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Serviciu Intern Prevenire si Protectie
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Serviciu Intern Prevenire si Protectie

Buna ziua. O societate cu mai putin de 50 de angajati care activeaza in domeniul constructiilor poate externaliza intreaga activitate SSM sau este obligatoriu sa se faca instruirea si ulterior numirea unui lucrator desemnat si organizarea unui SIPP? Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2019
prodiana, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:15, 12 Decembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In functie de riscurile profesionale existente la punctele de lucru/ locurile de munca/ santierele unde se lucreaza/etc. angajatorul are obligatia sa ia masurile care se impun. In acest sens,
Al.(2) al art.17 trebuie impartit in doua:
-angajatorul trebuie să desemneze unul sau mai mulţi lucrători ORI poate organiza unul sau mai multe servicii interne de prevenire şi protecţie,
-SI/SAU poate să apeleze la servicii externe.
A. Angajatorul desemneaza unul sau mai multi lucratori in functie de elementele mentionate de mine in fraza de inceput sau tot in functie de aceste elemente organizeaza unul sau mai multe SIPP.
B. Daca lucratorii desemnati/ SIPP nu pot desfasura integral activitatea prevazuta la art.15 din HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare, angajatorul poate apela la SEPP (pentru activitatile pe care nu le poate desfasura).
Angajatorul poate desemna lucratori sau sa infiinteze SIPP si sa incheie contract cu SEPP.
Solutia corecta in ctii. unde riscurile profesionale sunt frecvente, diverse, deosebite ca urmari, etc. (multi ani la rand, Inspectia muncii a raportat cele mai multe evenimente petrecuta la firme din ctii.) - fiecare punct de lucru sa aiba SIPP si lucratori desemnati pentru fiecare santier/ baza de aprovizionare/ ateliere. La nivel de firma sa existe contract de prestari servicii incheiat cu SEPP care sa supervizeze activitatea ssm la nivel de firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legat de sepp Akhenaton81 Akhenaton81 Cum vi se pare obiceiul ca in cadrul unei firme care detine serviciu intern de prevenire si protectie, serviciul extern sa traseze responsabilitati catre SIPP, ... (vezi toată discuția)
Baza legala. va2le3 va2le3 Buna ziua, Unitate cu 160 salariati si un punct de lucru in alt judet cu 92 salariati, un total de 252 salariati. Pentru fiecare locatie prin ... (vezi toată discuția)
Serviciu intern cu un singur angajat sadrian sadrian Buna ziua. Daca in cadrul firmei exista Serviciul intern de prevenire si protectie si in cadrul acestui serviciu este angajata o singura persoana, aceasta nu ... (vezi toată discuția)