avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Scoatere de la taxe și impozite
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Scoatere de la taxe și impozite

Bună ziua,

Pe scurt, i-am dat mașina mamei printr-un contract de vânzare-cumpărare pe suma de 1 leu și, pentru că nu mai locuiesc la aceeași adresă unde am domiciliul (mun. Petroșani, jud Hunedoara), pe motiv că sunt mutat din țară, l-am rugat pe tata să meargă cu contractul de direcția Taxe și Impozite, să obțină parafa necesară pe contract.

I s-a spus că nu se poate, că trebuie să vin eu, din Germania, personal, să depun contractul și să semnez o cerere de scoatere din evidență a autoturismului.

Întrebarea mea este dacă nu se poate face treaba asta și printr-o procură sau, oricum, fără să vin până în țară.

Vă mulțumesc frumos.
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2019
robintel, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:25, 17 Decembrie 2019
Puteti fi reprezentat prin imputernicire (nu se cere a fi autentificata de notar), unde sa mentioneze ca va reprezinta in fata organelor fiscale locale, ca poate semna in numele d-voastra, ca poate depune si ridica orice documente, si indeplini orice proceduri. Codul de Procedura Fiscala mentioneaza:

Art. 18. - Împuterniciții

(1) În relațiile cu organul fiscal contribuabilul/plătitorul poate fi reprezentat printr-un împuternicit. Conținutul și limitele reprezentării sunt cele cuprinse în împuternicire sau stabilite de lege, după caz. Desemnarea unui împuternicit nu îl împiedică pe contribuabil/plătitor să își îndeplinească personal obligațiile prevăzute de legislația fiscală, chiar dacă nu a procedat la revocarea împuternicirii potrivit alin. (2).
(2) Împuternicitul este obligat să depună la organul fiscal actul de împuternicire, în original sau în copie legalizată. Revocarea împuternicirii operează față de organul fiscal de la data depunerii actului de revocare, în original sau în copie legalizată.
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2019
Ioan Petru Butariu, Contabil
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Adică dacă scriu pe o foaie împuternicirea și o trimit prin poștă/ email (spre a fi listată) și înmânată autorităților este OK?

Sau mai sunt și alte cerințe?

Vă mulțumesc frumos!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In original prin posta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru solutionare,incheiati procura autentificata in favoarea tatalui dv care sa poata desfasura acte si actiuni cu scopul radierii de pe rol fiscal bun mobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura / imputernicire pentru anaf - valabilitate? stefan0990 stefan0990 Buna ziua, Am un PFA infiintat la Galati dar eu locuiesc la Bucuresti. In ultima perioada am fost nevoit sa fac cateva drumuri si mi-as dori sa evit acest ... (vezi toată discuția)
Completare d097 Loryt Loryt Trebuie sa completez D097 pentru TVA la incasare si nu prea inteleg ce trebuie sa trec la imputernicit. Ma ajuta cineva? Trebuie sa fac o imputernicire pentru ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit kapsudu kapsudu am o intrebare in legatura cu impozitul pe venit. eu lucrez in franta din anul 2002 si din anul 2005 sunt impozitat aici. in tara nu am nici un venit declarat ... (vezi toată discuția)