avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... poate lucra in ambele locuri?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

poate lucra in ambele locuri?

o persoana fizica (jurist) are contract de munca cu timp partial la o persoana juridica privata.
Poate lucra si cu contract de munca partial sau norma intreaga la o institutie publica(ex primarie)
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:40, 7 Decembrie 2009
Daca vrea...poate:) ( atata timp cat nu sunt ambele contracte cu norma intreaga)
Este adevarat ceea ce a spus colega Ramona anterior, dar avand in vedere profesia si faptul ca va lucra la o institutie publica, trebuie vazut daca nu cumva se va afla intr-o situatie de conflict de interese (probabilitatea este destul de mare).
Potrivit Codului Muncii, orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea, excepţie facand situaţiile în care prin lege sunt prevăzute incompatibilităţi pentru cumulul unor funcţii.

Potrivit legii nr.514/2003, exercitarea profesiei de consilier juridic este incompatibila cu orice alta profesie autorizata sau salarizata in tara sau in strainatate.
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 norme intregi la 2 angajatori diferiti Constantin_Lucian Constantin_Lucian Buna seara, Am un prieten care ar dori sa stie daca are posibilitatea de a fi angajat cu 2 norme intregi la 2 angajatori diferiti pentru functiile de ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitati consilier juridic antisocial charm antisocial charm Buna! Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema: Conform Statutului cons.jr. profesia de consilier juridic este incompatibila cu alte profesii ... (vezi toată discuția)
Consilierul juridic poate fi angajat la doua firme? anely_gy anely_gy As dori sa angajez la firma un consilier juridic in part-time (2 ore/zi). Acesta este angajat cu norma intreaga la o institutie tot pe postul de Consilier ... (vezi toată discuția)