avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Reprezentare in OSIM
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Reprezentare in OSIM

Buna ziua tuturor, La Multi Ani cu mult belsug!
Intentionez sa inscriu un brevet la OSIM via PCT.
Prin lege sant obligat sa fiu reprezentat de un consilier.
Am contactat multi consilieri si exista urmatoarele scenarii:
1.nu mi-au raspus la email.
2.Mi-au raspuns ca nu sant disponibili.
3.Refuza cooperarea (din motive necunoscute).
4.Refuza cooperarea pentru ca ma invita sa semnez documente la sediul lor si eu nu ma pot deplasa.
5.Refuza sa coopereze pentru ca ei nu fac PCT(Patent Cooperation Treaty)
6.Refuza sa coopereze pentru ca ei inregistreaza numai documentatia facuta de ei.
Dat fiind ca prin lege sant obligat sa fiu reprezentat de un consilier dar din motivele explicate de mai sus consilierii nu mi-au raspuns, nu sant disponibili sau literal nu vor sa coopereze, am dreptul sa ma reprezint eu insami.
Am nevoie sa stiu ce lege imi da acest drept.
Cel mai recent răspuns: lineofstars , utilizator 12:57, 14 Ianuarie 2020

lineofstars a scris:

Buna ziua tuturor, La Multi Ani cu mult belsug!
Intentionez sa inscriu un brevet la OSIM via PCT.
Prin lege sant obligat sa fiu reprezentat de un consilier.
Am contactat multi consilieri si exista urmatoarele scenarii:
1.nu mi-au raspus la email.
2.Mi-au raspuns ca nu sant disponibili.
3.Refuza cooperarea (din motive necunoscute).
4.Refuza cooperarea pentru ca ma invita sa semnez documente la sediul lor si eu nu ma pot deplasa.
5.Refuza sa coopereze pentru ca ei nu fac PCT(Patent Cooperation Treaty)
6.Refuza sa coopereze pentru ca ei inregistreaza numai documentatia facuta de ei.
Dat fiind ca prin lege sant obligat sa fiu reprezentat de un consilier dar din motivele explicate de mai sus consilierii nu mi-au raspuns, nu sant disponibili sau literal nu vor sa coopereze, am dreptul sa ma reprezint eu insami.
Am nevoie sa stiu ce lege imi da acest drept.

Adaog ca nu am domiciliul in Romania, si conform lg64rep2007 Art 39 alin 2 << Pentru persoanele menționate anterior, care nu au domiciliul sau sediul pe teritoriul României, reprezentarea prin mandatar este obligatorie....,.....>>,
deci sant obligat sa fiu reprezentat de un consilier, dar in cazul scenariilor din primul post ,(consilierii nu mi-au raspuns, nu sant disponibili sau literal nu vor sa coopereze), am dreptul sa ma reprezint eu insami.
Am nevoie sa stiu ce lege imi da acest drept si cum pot pune in aplicare legea.
Buna ziua, veti fi dezamagit:
Inregistrarea unei inventii nu este un drept civil.
Nu stiu cum ati ajuns la concluzia ca aveti dreptul sa va reprezentati singur. Nu scrie nicaieri acest lucru: nici in legea 64 (art 37, nu 39, dar e neesential), nici in Codul Civil, nici in Constitutie.
Prin urmare, sunteti obligat sa aveti un mandatar autorizat, chiar daca sunteti cetatean(a) roman(a).
E bizar, totusi, ca nu gasiti un consilier. Inregistrarea unei inventii este o munca de echipa, in care dvs veniti cu fondul, dar forma apartine celui ce face documentatia. Daca vreti s-o faceti dvs., nu cred ca veti fi acceptat. Si in strainatate e la fel.
Daca nu gasiti un consilier pe placul dvs. in Romania, e posibil sa contractati printr-o firma straina care are personal in Romania.
Puteti, de asemenea, sa inregistrati un brevet european, cu acoperire in Ro., la EPO.
Succes!

Adrian Dimitriu a scris:

Buna ziua, veti fi dezamagit:
Inregistrarea unei inventii nu este un drept civil.
Nu stiu cum ati ajuns la concluzia ca aveti dreptul sa va reprezentati singur. Nu scrie nicaieri acest lucru: nici in legea 64 (art 37, nu 39, dar e neesential), nici in Codul Civil, nici in Constitutie.
Prin urmare, sunteti obligat sa aveti un mandatar autorizat, chiar daca sunteti cetatean(a) roman(a).
E bizar, totusi, ca nu gasiti un consilier. Inregistrarea unei inventii este o munca de echipa, in care dvs veniti cu fondul, dar forma apartine celui ce face documentatia. Daca vreti s-o faceti dvs., nu cred ca veti fi acceptat. Si in strainatate e la fel.
Daca nu gasiti un consilier pe placul dvs. in Romania, e posibil sa contractati printr-o firma straina care are personal in Romania.
Puteti, de asemenea, sa inregistrati un brevet european, cu acoperire in Ro., la EPO.
Succes!

Buna ziua, nu este vorba ca vreau eu sa fac documentatia, ci aceasta este deja facuta,
Deci acesti consilieri, refuza din multe motive, unii nici nu imi raspund, dar cei care mi-au raspuns unii din ei imi precizeaza express ca nu fac PCT. Deci din aceste motive, am dreptul de a ma reprezenta eu insami.
Care este legea si cum o pun in aplicare.
Legea 64 e aplicabila. Este singura din domeniul inventiilor. Nu exista legea dorita de dvs. Dvs nu doriti un consultant, ci un curier. Acest mod de reprezentare nu e prevazut in lege.

Adrian Dimitriu a scris:

Legea 64 e aplicabila. Este singura din domeniul inventiilor. Nu exista legea dorita de dvs. Dvs nu doriti un consultant, ci un curier. Acest mod de reprezentare nu e prevazut in lege.

Fac un paralel catre Codul Civil,
Art 1143 Starea de indiviziune | Codul Civil <<(1) Nimeni nu poate fi obligat a rămâne în indiviziune. Moștenitorul poate cere oricând ieșirea din indiviziune, chiar și atunci când există convenții sau clauze testamentare care prevăd altfel.>>
Repet, este un paralel, situatia nu este 100% similara ,acesta este un matiz, dar pot exista si alte legi care pot inhiba legea 64.
Trebuie sa existe o lege care rezolva o astfel de situatie.
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2020
lineofstars, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Idee joc online brandon5 brandon5 Buna ziua. Am o idee de joc online, joc care nu este cunoscut nici national, nici international. Cum ma pot proteja fata de un eventual furt de idee, ... (vezi toată discuția)
Patent de inventie lowincome2008 lowincome2008 Sunt posesorul unui brevet de inventie patentat in Romania. As putea sa-l cesionez in strainatate daca mi-as gasi un potential cumparator? Nu cumva firmele ... (vezi toată discuția)
Cum se poate verifica existenta unui brevet de inventie? Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic As vrea sa stiu daca pe numele unei persoane a fost scos un brevet de inventie. Pot verifica asta online, cumva, fara a face vreo solicitare celor de la OSIM? ... (vezi toată discuția)