avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Nelamurire!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Nelamurire!

In luna Noiembrie 2016 am acrosat un squar complet nesemnalizat pe DN1 cu un Mercedes Sprinter proprietate personala, caruia i-am strambat sasiul care nu a mai putut fi indreptat, iar masina am dus-o direct la REMAT!
Tin sa precizez ca pe portiunea de drum respectiva se executau lucrari (canalizare si aductiune de apa) pe banda 1 iar circulatia era dirijata si semnalizata pe banda 2, mai putin squarul care era pe axul drumului, si era complet nesemnalizat!
Am deschis proces la judecatoria din localitatea unde s-a produs incidentul contra CNAIR la sfarsitul anului 2016.
In intampinarea depusa de catre CNAIR in proces, acestia au precizat si au prezentat dovezi (procese verbale) ca responsabilitatea apartine in totalitate firmei constructoare si ca vor depune cerere de chemare in garantie a firmei constructoare, care nu au mai depus-o niciodata!
La judecatorie am avut castig de cauza, instanta a decis ca, CNAIR are calitate procesuala pasiva si responsabilitatea ii apartine in totalitate, avand in vedere ca, CNAIR este responsabilul juridic a drumului, iar firma constructoare este in subordinea lor!
CNAIR a facut recurs la Tribunalul din localitate, unde cu totul surprinzator pentru mine si pentru avocatul meu, instanta desi nu m-a gasit vinovat pe mine pentru incident, a considerat ca firma construcoare este vinovata, conform proceselor verbale incheiate intre CNAIR SI firma constructoare! Daca CNAIR depunea cerere de de chemare in garantie a firmei constructoare, foarte probabil ca instanta ii considera pe acestia vinovati, atata vreme cat in decizie au mentionat ca, CNAIR nu are calitate procesuala pasiva si nici pe mine nu m-au considerat vinovat!
Cu concursul avocatului meu am facut recurs la Curtea de Apel, solicitand ca dosarul sa fie retrimis la Tribunal pentru rejudecare, avocatul meu considerand ca decizia Tribunalului este o decizie ilegala!
Curtea de Apel nu a dat curs cererii noastre, drept urmare sentinta Tribunalului a ramas definitiva!
Tin sa precizez ca intre timp am mai consultat 3 avocati..si cu avocatul meu 4, iar parerile sunt impartite, adica 2 avocati considera ca CNAIR este vinovata si 2 considera ca firma constructoare este vinovata!
Recunosc ca marea mea greseala a fost ca nu am chemat eu in instanta si firma constructoare, dar cum si avocatul meu a considerat ca paznicul juridic (CNAIR) poarta responsabilitatea, avand in vedere ca acel squar nu mai era semnalizat deloc de cel putin un an si unde s-au petrecut multe accidente!
M-as bucura daca mi-ar putea spune cineva din alte experiente de acest tip, cine este vinovatul, chiar daca multe legi de la noi sunt interpretabile!
Sunt dispus sa platesc in privat o consultatie juridica, asa cum le-am platit si pe celelalte 3 oriunde in tara, daca cineva a mai avut experiente de acest gen!
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CRISTY40 , utilizator 12:44, 5 Februarie 2020
Buna, am prezentat la inceputul lunii Ianuarie speta de mai sus si nu am primit nici un raspuns.
Tare as vrea sa fiu contactat de un consultant juridic in privat contra cost!
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acident rutier grav datorat unei gropi in carosabil Ionatan Ionatan Acidentul s-a datorat unei gropi cu adancimea de 1 metru si cu o diametru aproximativ tot de un metru. Aceasta groapa se afla banda de circulatie (in mijloc) ... (vezi toată discuția)
Probleme firma de asigurare auto dia21 dia21 la inceputul anului am avut un accident intr-un sens giratoriu,am incheiat o constatare amiabila cu celalalt sofer in care eu eram \"victima\",iar ... (vezi toată discuția)
Caine lovit pe autostrada a1, linga sibiu jared jared In seara de 23Dec2017, ma deplasam cu autoturismul proprietate personala pe autostrada A1, pe sensul SEBES-SIBIU, ma aflam in depasire pe banda doi, iar in ... (vezi toată discuția)