avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale insolventa/faliment
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

insolventa/faliment

cum e cu procedura insolventei, dar cu procedura falimentului?
se confunda, e una si aceeasi, e una in prelungirea alteia,sau doua lucruri diferite?
nu vreau legi sau articole, o explicatie clara daca se poate.
va multumesc,
nu am timp sa citesc legi
Cel mai recent răspuns: negrila , utilizator 14:55, 23 Februarie 2010
Procedura intrarii in insolventa a unei societati intervine la acumularea unui debit de 30.000 lei. Aceasta poate fi ceruta de catre administratorul societatii respective, sau de catre creditorii societatii. Exista 2 modalitati de a beneficia de aceasta si anume procedura generala, prin care se parcurge etapa reorganizarii societatii si apoi intrarea in faliment a acesteia, sau procedura simplificata atunci cand societatea respectiva intra in faliment in mod direct. In cazul in care va incadrati in procedura generala, administrarea societatii este preluata de catre un administrator judiciar asa cum se stabileste printr-o hotarare a judecatorului sindic. Scopul planului de reorganizare este ca prin desfasurarea unor anumite activitati, in anumite conditii, societatea respectiva sa reuseasca sa-si plateasca integral sau partial datoriile in termenul indicat in planul de reorganizare. Daca exista un plan de reorganizare il puteti consulta la sediul societatii debitoare. In cazul cand planul de reorganizare esueaza sau daca societatea reorganizata acumuleaza alte datorii care fac imposibila continuarea activitatii, se intra in faliment. Falimentul va lua sfarsit prin valorificarea si distribuirea tuturor bunurilor din averea societatii debitoare, lichidatorul judiciar realizeaza un raport final si depune o cerere de inchidere a procedurii spre aprobare la judecatorul sindic.
foarte frumos raspunsul , multumesc, respect.asta asteptam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reorganizare judiciara stavar stavar daca un srl a intrat in reorganizare judiciara aprobata de tribunalul comercial isi mai poate desfasura activitatea?ce inseamna de fapt reorganizare judiciara? ... (vezi toată discuția)
Intrare in insolventa - debitor Bisca Bisca Buna. Este vorba de 2 asociati care nu se mai inteleg pentru a continua afacerea. Datorile de la finante (20000)nu depasesc 40.000. Punctele de lucru sunt ... (vezi toată discuția)
Informații Stef1969 Stef1969 Care sânt situațiile în care un SRL poate declara faliment (vezi toată discuția)