daca o judecatorie ramane in pronuntare pe o exceptie ( lipsa calitate procesuala activa a unei reclamante, numai pt care partile au pus concluzii ) si solutioneaza fondul ( desi in incheierea de sedinta si sentinta arata ca ramasese in pronuntare pe exceptie ) - fara sa se discute probe sau sa se solicite altele, fara sa se puna concluzii pe fond, fara sa uneasca exceptia cu fondul - se poate spune ca a cercetat fondul sau nu?
Buna ziua !
Daca spuneti ca s- a pronuntat o sentinta care "solutioneaza fondul", inseamna ca acesta s- a cercetat. Dar, asa cum raspunde si d- na avocat mai sus, dati fugulita si introduceti apel, care este si o rejudecare in fond. Este dreptul dumneavoastra
Cu stima !
problema e ca pe apel am cerut desfiintarea cu rejudecare, fiinca am crezut ca daca nu se adminstreaza probele si nu au loc dezbaterile nu ase poate spune ca s-a cecetat fondul.
mai pot face ceva?
Da, se mai poate afce ceva , in sensul in care trebuie sa aratati in motivele de apel ca instanta s-a pronuntat, fara a intra in cercetarea fondului, iar instanta de apel va observa acest lucru si va dispune in consecinta, trebuie sa stiti ca si in apel se pot administra probe sau reface probe administrate la fond.Dvs va faceti datoria sa le cereti, instanta va dispune.Cred ca aveti toate sansele, s-au mai intamplat cazuri in care instantele nu au cercetat fondul, si s-au trimis dosarele innapoi la fond pentru rejudecare.bafta.