avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cate vanzari constructii poti avea fara sa platesti ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cate vanzari constructii poti avea fara sa platesti tva?

In 2017 am inceput construcția a 3 case, ca persoana fizica. Anul trecut in august am vandut una altei pers fizice, pretul fiind 75000euro. Anul acesta as vrea sa mai vand una, tot la aceeasi valoare. Devin plătitoare de tva? Precizez ca nu am avut alte activitati economice inainte sau de prima vanzare. Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 17 Ianuarie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: deeaandreea , utilizator 12:15, 12 Mai 2021
In continuarea discutiei, daca in acelasi an vand o constructie si un teren, in ordinea aceasta, se considera activitate continua si se impoziteaza? Daca da, a2a tranzactie, in acest caz terenul, sau cum?

deeaandreea a scris:

Va multumesc, sunt informatii utile pt o persoana ca mine care nu stie nici contabilitate, nici fiscalitate. Da, as vrea sa pot dormi linistita, fara sa stiu ca trebuie sa ii dau statului x mii de euro peste ceva timp. Sau macar daca trebuie, sa stiu si sa ii am cand mi-i va cere:)
Thx again.

Radu Varciu a scris:

Nu e nicio problema. Inteleg ca vreti sa dormiti linistita noaptea. Uneori un cuvant sau o virgula schimba totul.
Codul Fiscal in Romania se schimba mereu. Fraza de mai sus probabil ca face parte din istoria Codului Fiscal romanesc. Daca te apuci sa studiezi istoria Codului Fiscal romanesc ai toate sansele sa innebunesti.
Stiu persoane care nu cunosc deloc contabilitate dar cunosc foarte bine Codul Fiscal. Asa ca scrieti "codul fiscal anaf". Intrati pe Codul Fiscal varianta actuala (nu intrati in arhiva) . Cititi art. 269 aliniatul (2) . De fapt trebuie sa cititi normele metodologice care sunt atasate acolo, la aliniatul (2). Va da exemple ca sa intelegeti. Nicidecum nu veti gasi in varianta actuala a Codului Fiscal fraza pe care ati scris-o dvs mai sus.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva imobiliare garbis garbis sunt persoana fizica impozabila in scopuri de tva care vinde apartamente in mod uzual vanzarea de apartamente la momentul actual nu merge bine dar am niste ... (vezi toată discuția)
Vanzare activ firma Lia Gradinariu Lia Gradinariu Sunt asociat unic la un SRL si as dori sa vand un teren care este achizitionat pe firma. Vanzarea este purtatoare de TVA sau e "scutit fara drept de deducere"? ... (vezi toată discuția)
Tva export autoturism (deductibilitate limitata 50%) amh amh Buna ziua, am achizitionat anul trecut un autoturism pe firma. Am dedus doar o jumatate din TVA, masina fiind utilizata si in scop personal. Acum doresc sa o ... (vezi toată discuția)