avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Idei si solutii pentru combaterea crizei politice si ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Idei si solutii pentru combaterea crizei politice si economice

Majoritatea populatiei asteapta solutii de la viitorul guvern. Toti vrem sa traim mai bine, tocmai de aceea e timpul sa constientizam importanta contributiei noastre.
Aici puteti posta posibilele idei si sugestii referitoare la combaterea crizei.

In urmatoarele zile o sa lansez si o invitatie catre consilierii presedintelui de a participa la acest topic.
referitor la dorinta de a traii mai bine, in plina criza economica mondiala:ma intreb daca aveam somitati in materie, a caror idei ar putea nu numai sa scoata Romania din situatia grea in care se afla, dar sa si sugereze redresarea altor economii din tarile bogate..... mie, simpla arhitecta. mi se pare ca o mare parte din criza in care ne gasim se datoreaza dorintei aprige a unor partide de opozitie, cele in care primeaza fostii comunisti, de a demnomstra incapacitatea presdintelui Tr. Basescu de a conduce. De cateva luni asist mirata si intristata, cum netinand seama nimic, acesti nostalgici si o parte a mas medias pe care o platesc, au cautat cu inversunare sa destasbilizeze toate forurile de conducere, incepand cu Guvernul, cu bataie directa spre presedinte. Chiar sunt inca locuitori ai acestei tari care nu au auzit de recesiunea econmica plecata din USA, rostogolita in tarile europene din vest, cu mult mai multe posibilitati de stabilizare ca noi, ajunsa si in biata noastra economie firav capitalista? acum situatia patronilor si a angajatilor, a bancilor cu debitorii lor, este aruncata asupra lui Basescu si a lui Boc. mi se pare o incercare disperata de a pune mana pe conducerea tarii, spre imbagatire personala, a celor care au scoala diversiunii din epoca comunista.....nu cred ca aceasta criza cunoscuta pe plan mondial, va putea fi redresata in Romania de economisti, ci de vointa politica si dragoste de tara......
Criza am facut noi cu manuta noastra, deci noi trebuie si sa le rezolvam.
Dorim sa traim ca in capitalism, dar dorim sa muncim ca in comunism.
Nu se poate :(
In primul rand ajutoarele sociale trebuie conditionat. Muncesti 1 saptamana pe luna in interesul comunitatii si primesti ajutor social, altfel nu, exceptie bolnavii.
Nu este corect ca unu lucreaza si ia salar 400 de lei, iar altul se joaca cu ... in nisip si ia 280 lei.
Beneficiari ajutoarelor sociale puteau sa faca autostrada Transilvania cu lopata, dupa cate ajutoare a dat statul romani.
Aproape ca am uitat pensiile, care ar trebui maximizate. Am o cunostinta care sa pensionat la 45 de ani si are pensie 7400 lei, iar eu lucrezi ca bou si am salar 1200 lei.

ajtetete a scris:

Criza am facut noi cu manuta noastra, deci noi trebuie si sa le rezolvam.
Dorim sa traim ca in capitalism, dar dorim sa muncim ca in comunism.
Nu se poate :(
In primul rand ajutoarele sociale trebuie conditionat. Muncesti 1 saptamana pe luna in interesul comunitatii si primesti ajutor social, altfel nu, exceptie bolnavii.
Nu este corect ca unu lucreaza si ia salar 400 de lei, iar altul se joaca cu ... in nisip si ia 280 lei.
Beneficiari ajutoarelor sociale puteau sa faca autostrada Transilvania cu lopata, dupa cate ajutoare a dat statul romani.
Aproape ca am uitat pensiile, care ar trebui maximizate. Am o cunostinta care sa pensionat la 45 de ani si are pensie 7400 lei, iar eu lucrezi ca bou si am salar 1200 lei.

Vedeti dvs , acum au o foarte mare importanta nu numai vechimea , dar si functia si pregatirea si postul pe care a fost angajata acea cunostiinta a dvs!
Caci una este sa fii un inginer si alta este sa fii pilot de avion!Nu putem judeca la suiprafata si superficial!B-)
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
adriantot a scris:

Vreau stabilitatea legislatiei economice!

Si eu cred ca este cel mai bun punct de plecare. Si nu numai cu legislatia din domeniul economic... coduri civil si penal noi si adecvate, alte cateva legi bune si care sa ramana batute in cuie nu sa fie modificate dupa cum bate vantul sau interesul.
De asemenea, propunerea cu limitarea ajutoarelor sociale mi se pare demna de luat in seama. Mai spunea cineva odata pe acest forum o chestie vis-a-vis de alocatia copiilor: dreptul la alocatie sa-l aiba doar cei care candva au prestat ceva pentru stat nu orice muritor (nu ca ar putea cineva trai din alocatia asta!). Nu subscriu ideii cu micsorarea ajutoarelor sociale din rautate; pur si simplu am intalnit oamenii care mi-au spus verde-n fata ca mai bine fura ceva si vand produsul respectiv decat sa stea sa munceasca o zi pe bani mai putini... asta in conditiile in care se vaita ca au acasa n-spe copii muritori de foame...
Dupa parerea mea, politica sociala ar trebui schimbata din temelii.
Ultima modificare: Joi, 10 Decembrie 2009
Lulica, utilizator
Cea mai mare problema este aceea a unui buget de stat cat mai consolidat.
Pentru aceasta este insa nevoie de venituri.
Trebuie cautate si gasite surse de finantare.
Cele doua activitati care in prezent sun interzise in prezent ar aduce venituri suplimentare.
Daca acestea sunt controlate in mod oficial si aduc si venituri inseamna ca ar fi utile din punct de vedere econimic.In Ungaria, de pilda, este legalizata prostitutia.Nu stiu ce venituri aduce la buget aceasta activitate dar ar fi interesant de stiut.Pana la urma este un fenomen care oricum nu poate fi estompat si nu va fi niciodata estompat.
Ar fi intereseant de stiut si in Olanda care sunt veniturile realizate la buget.Macar asa din pura curiozitate.Turismul ar putea inflori si el in conditiile unei libertati de genul celei din Olanda.Se pot face anumite locuri precis determinate in tara pentru ca nu cred ca ar fi indicat sa se intample asa ceva in toata tara.
Ar fi interesant ce spun si studiile medicale, dar nu cele interne pentru ca dupa parerea mea piata neagra nu are interes pentru asa ceva.

Alte discuții în legătură

E momentul de a vinde, sau de a astepta ? dmh dmh in conditiile actuale, in Romania, ce parere avet, preturile la locuinte cum vor evolua ? E momentul de a vinde, sau de a astepta ? (vezi toată discuția)
Legalizarea prostitutiei si a drogurilor. e oare benefic ? Szentkiraly Boda  Laszlo Szentkiraly Boda Laszlo [b]MIHAI GRIGORE[/b] a scris: [quot] [b]romania inedit[/b] a scris: [quot] [b]jus80[/b] a scris: [quot] [b]romania inedit[/b] a ... (vezi toată discuția)