avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendare indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendare indemnizatie crestere copil


Desi peste tot pe internet apare informația ca indemnizatia crestere copil nu se suspenda dacă se incaseaza dividende, pentru a fi sigura, am intrebat la Agentia de Plati din orasul unde locuiesc si ei au specificat ca se va suspenda...
Daca voi incasa dividende pana in luna întrării efectiv in ccc, mai exista vreun risc de suspendare? Chiar daca se depășește acea suma pe care o poate incasa o persoana in ccc pe perioada unui an fiscal?
Ex: nastere in martie, incasare dividende in ianuarie si februarie in valoare totala de 40000 lei. Chiar daca incasez pana intru in ccc, totusi depasesc acea sumă permisa. Eu va trebui sa completez o declaratie ca persoana fizica pentru incasarea acestor dividende, nu? Se specifica in aceasta declaratie lunile in care am incasat?
Ma puteti ajuta cu o sugestie/sfat/clarificare?


Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2020
alexandrabozga, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 22 Ianuarie 2020
Incasarea se face aferenta perioadei anterioare intrarii in CCC?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Inainte, da. Dar pe declarație nu apar exact lunile cand se incaseaza. Asta e nedumerirea. Pot doar justifica prin statul de plata/extras de cont al contului personal...

Cornel Vasile a scris:

Incasarea se face aferenta perioadei anterioare intrarii in CCC?

Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2020
alexandrabozga, utilizator
Da, se poate demonstra cu documentele menționate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot pe langa ccc sa obtin venituri dintr-un i.i. (intreprindere individuala) ? denisupitesti denisupitesti Am o mare mare nelamurire. In luna martie naste sotia mea si vreau sa intru eu in CCC. Mentionez ca sunt angajat la o firma de 2 ani, deci clar CCC se va ... (vezi toată discuția)
Indemnizație + salariu de 500 ron/luna Marcia18 Marcia18 Exista posibilitatea sa am și salariu de 500 RON pe luna și sa iau și indemnizația?? Pentru ca nu vreau sa pierd indemnizația pt 500 de RON. (vezi toată discuția)
Buna ziua, mă aflu în ccc (încasez indemnizația creștere ... Andreea.ivascu Andreea.ivascu Buna ziua, mă aflu în CCC (încasez indemnizația creștere copil), pentru copil cu handicap. Îl aceasta perioada pot obține venituri suplimentare din ... (vezi toată discuția)