avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deducerile salariale
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deducerile salariale

Am priceput cam ce e cu ele, dar intrebarea mea este: unde se duc acesti bani? Pentru ca am observat ca de fapt, acesti bani se scad din salarul brut, dupa impozitarile de rigoare (somaj, CAS, CASS), apoi nu mai apar nicaieri, adica nu se mai adauga salariului net, dupa impozitarea de 16%. In logica mea, daca o pesoana are in intretinere 4 persone, si are 1000 de lei brut dupa ce se scade CASS, CAS, somaj, daca i se scade deducerea de 650 de lei, si nu ii mai apare nicaieri, cu ce il ajuta aceasta deducere?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 17:30, 11 Decembrie 2009
Deducerea personala face ca Baza de calcul a impozitului sa scada,impozitul calculat sa fie mai mic, iar restul de plata este mai mare.
Miha.Miha a scris:

[...] daca i se scade deducerea de 650 de lei, si nu ii mai apare nicaieri, cu ce il ajuta aceasta deducere?


Deducerea personala nu este o suma reala in bani ci reprezinta o cifra care ajuta la determinarea bazei de calcul a impozitului; ca urmare, nici nu se scade, nici nu se aduna din salariu.

Aceasta cifra il ajuta pe salariat pentru ca impozitul se aplica dupa ce se scade si aceasta cifra pe langa celelalte contributii: CAS, somaj si CASS.
Micsoreaza valoarea impozitului si mareste valoarea restului de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere de impozit florinplaton florinplaton ce este deducerea de impozit si cum se calculeaza? (vezi toată discuția)
Calculul impozitului pentru tichetele de masa feola feola Am distribuit tichete de masa in data de 27iulie2010 pentru luna iulie.Se retine impozit pentru ele la lichidarea lunii iulie ?Se retine 16% numai pentru ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu lavy80 lavy80 Buna ziua , V-as ruga sa ma ajutati cu niste clarificari prin calculul salariului :La un venit brut de 2862 mie imi rezulta salariu net astfel: ... (vezi toată discuția)