avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA in sistem dropshipping
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA in sistem dropshipping

Buna ziua,
Detin un SRL de aproximativ 4 luni, iar firma mea este inregistrata ca platitor de TVA (stiu ca puteam sa raman neplatitor pana la plafonul de 10.000 euro). Activitatea mea se desfasoara doar online - detin un magazin online de produse electronice si vand in sistem DROPSHIPPING. Situatia este putin mai complicata, deoarece atat furnizorul de produse cat si clientii mei finali se afla in Spania, marfa nu iese din Spania - eu colaborez cu un furnizor din Spania, iar ei trimit direct clientilor.
Problema mea insa este cu TVA-ul. Furnizorii imi emit facturi cu TVA 21%, pentru ca atat este in Spania, iar eu emit facturi catre clientii finali cu TVA 19%, societatea fiind in Romania. Contabila pe care o am acum mi-a spus ca ea nu poate calcula la 21%, ci la 19%, ca ar trebui ca eu sa platesc taxele in Spania si deci sa am societatea acolo, ca sa se poata deduce TVA-ul.
Pentru ca am avut de platit destul de mult la TVA cand am depus declaratia trimestriala, as vrea sa stiu ce se poate face in cazul asta pentru deducerea TVA-ului. Pentru ca nu poate fi considerat TVA intracomunitar, atata timp cat tranzactiile se produc doar pe teritoriul Spaniei, eu nu import acele produse, ele nu ies din Spania. Si nici nu are sens ca eu sa platesc in Romania niste taxe pe niste venituri pe care eu nu le produc aici. Aveti idee care ar fi solutia in aceasta situatie? Orice raspuns este binevenit.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 21:45, 2 Februarie 2020
Gresit total !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe dropshipping romania bbadrian29 bbadrian29 Buna seara, As vrea sa stiu si eu care care ar fi taxele de platit pentru o afacere de tip dropshipping cu produse din China. Mentionez ca nu vand produsele ... (vezi toată discuția)
Tva in regim dropshipping pentru romania StefanRad StefanRad Buna ziua! Detin o firma neplatitoare TVA si as dori sa fac dropshipping direct din china in Romania si am cateva nelamuriri in privinta platii TVA-ului pentru ... (vezi toată discuția)
Tva albulescu albulescu Buna seara,daca o sc din Spania factureaza livrarea unor anumite materiale unei sc din Ro,in factura este prevazut tva,sc din Ro.poate cere deducerea sau ... (vezi toată discuția)