avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Casa curte comuna ( doua familii)
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Casa curte comuna ( doua familii)

In situatia in care locuim 2 famili intr-o curte , eu locuiesc la parter si vecinii la etaj. Intrebarea mea este ; Am vreo obligatie material finaciara fata de vecini de sus referitor la podul si acoperisul casei ?
Mentionez ca nu am spre folosinta nimic din podul casei
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 12:48, 14 Februarie 2020
Este vorba de 2 apartamente? Podul si acoperisul intra la partile indivize comune? Sau este vorba de o casa impartita in 2 doar asa ``prin intelegere``.
Podul si acoperisul casei reprezinta spatii comune si fiecare coproprietar de UI - unitate imobiliara (apartament) are obligatia legala sa contribuie la mentinerea starii normale de folosinta conform cote-parti detinuta din spatiile comune, prevazuta in acte, CF.
Ultima modificare: Vineri, 14 Februarie 2020
-ELLA-, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parti comune casa de locuit promocris promocris Buna ziua . Intr-o casa compusa din parter, demisol, etaj 1 si mansarda locuim doua familii . Casa este compusa din doua apartamente, ap.1 care contine ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli comune la reparatii Marius Jeler Intreprindere Individuala Marius Jeler Intreprindere Individuala Buna ziua, doresc sa va intreb: cine trebuie sa suporte cheltuiala pt reparatia acoperisului fisurat, cel care sta la ultimul etaj si caruia i se infiltreaza ... (vezi toată discuția)
Dezmembrarea proprietatii comune totyox totyox buna ziua locuiesc intrun imobil unde suntem doi proprietari, casa cu etaj,parterul casei este a mea iar etajul are alt proprietar,mai avem curte in curte doua ... (vezi toată discuția)