avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Intrebare dauna totala?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Intrebare dauna totala?

Buna ziua,

De ceva timp,am avut un accident.Vinovatul mi-a dat RCA-ul(la firma Generali).Masina sa declarat ca fiind daunta totala.In conditiile astea voi fi despagubit cu o anumita suma.
Pe scurt,intrebarea mea este:Imi ramane mie masina(epava)? sau o ia Generali?
Daca imi ramane mie masina(asta as vrea),exista vreo lege care sa ateste asa ceva?

Va multumesc mult

Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2009
cristyc, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Stratopol , Consilier juridic 09:37, 10 Decembrie 2009
Revenind la intrebarea utilizatorului ...
Deoarece despagubirea se face pe RCA-ul celui vinovat (asigurat Generali) epava va ramane la dvs. Bineinteles ca din valoarea ramasa (dupa scaderea gradului de uzura din valoarea de nou) se va scadea inca 25% valoarea epavei aceasta urmand a fi valoarea maxima despagubita.

Pe scurt, epava ramane la dvs., nu am auzit pana acum de societati asigurare care pe RCA sa pastreze epava.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire dauna totala asiban raditalidia raditalidia Am o masina luata in leasing in anul 2007 , valoarea de noua a masinii a fost de 12000 euro . La incheierea politei casco de catre Asiban s-a facut o greseala ... (vezi toată discuția)
Nelamurire dosar dauna totala casco pe regres gogoletu gogoletu La inceputul lunii martie am avut un accident. Am decis sa apelez la polita Casco pe regres deoarece vinovatul era asigurat la o societate cu care service-ul ... (vezi toată discuția)
Ce suma de bani primesc pe o masina cu dauna totala Gabriel1990 Gabriel1990 Buna ziua, In data de 31.07.2017 mama mea a suferit un accident auto, ea fiind nevatamata, dar masina in urma constatarii asiguratorului este considerata ... (vezi toată discuția)