Va salut, mi s-a dat urmatoarea sentinta cu privire la programul meu cu fiul, in urma hotararii judecatoresti:
Program vizita:
'a. Permanent marti, joi si sambata, intre orele 9-17
b. Prin exceptie de la regula de mai sus, in a treia saptamana din luna, marti 9-17 si de vineri 9.00 pana sambata 17.00'
Intrebarea mea este, tinand cont ca luna poate incepe marti, miercuri,joi, etc. cum pot din punct de vedere legal identifica care este saptamana a treia?
Ba e o foarte mare logica și anume sa lase un copil sa se bucure de amândoi părinții. Restul se poate rezolva prin cerere de lămurire.
Felicit instantele care au început sa nu mai vaduveasca copii de un părinte.
Copiii sunt văduviţi de un părinte (sau de amândoi) atunci când cei doi, după ce au crescut unul sau mai mulţi copii împreună, se despart. Indiferent de cât sunt de "înţelepte" instanţele, nimic nu va mai fi ca înainte.Prin asemenea programe, instanţele îşi asigură front de lucru, pentru viitor.
Eu nu inteleg concret cum poate fi respectat acest program, banuiesc ca tatal are si el un job, copilul activitati scolare.. apoi in vacanta, pare ca mama nu poate pleca cu copilul decat de sambata seara pana luni seara, ca marti trebuie sa fie la program, decat daca il ia si pe tata cu ea.
Tatal la fel, nu poate merge in vacante cu copilul decat de vineri dimineata pana sambata la 5.
asta da program.. f bine gandit ! :)))
Probabil ca nu va rezista prea mult, pana la calea de atac ca eu nu cred ca e definitiva hotararea si daca e, urmeaza un alt proces.
Dacă doi părinți se despart e clar ca relația lor nu mai era bună. De cele mai multe ori chiar de mai mult timp, ani de zile chiar. Asa ca pentru copil nu va mai fi totul ca înainte, va fi mai bine. Pentru ca e mai bine cu părinții divorțați decât cu ei împreună și frustrați și nefericiți.
Gi-jane, nu avem toate detaliile acestui dosar. Poate asa s-a cerut ori de către mama ori de către tata. Poate întorc cu lopata banii și stau amândoi acasă și copilul face cursurile acasă, nu avem de unde sa știm.
Cert e ca userul a întrebat ceva și i s-a radpuns altceva, aproape ca a fost luat la rost ca instanta i-a dat acest program.
gi-jane2
Moderator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Pai sa intrebe pe onorata instanta ( in cererea de lamurire- ca sunt destule de lamurit) cum se socoteste care e a treia saptamana din luna, eu as zice ca in feb de ex este din 17-23, in martie, 16-22.