avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1578 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general la o factura 2 chitante?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

la o factura 2 chitante?

Buna ziua!
Am emis factura de 6800 Ron.Intrebarea mea este, pot taia 2 chitante pentru aceasta factura, una de 3000 sa zicem si una de 3800 RON, scriind pe ambele "contravaloare factura nr. nnn/11.11.2009"?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: LAZAROVICI ALINA , utilizator 11:19, 19 Decembrie 2009
monimiron a scris:

daca valoarea facturii depaseste suma de 5000 lei atunci nu(pot fi doua chitante numai pentru suma pana la 5000 lei , pentru ce depaseste 5000 lei se face doar cu instrumente de decontare prin banca )

Pt fact mai mari de 5000, poate fi achitat in numerar pina la 5000 lei numai o singura data (o singura chitanta).

Adica, plata in numerar poate fi facuta o singura data, indiferent de suma (pina in 5000 lei) iar diferenta prin banca.

Daca valoarea facturii este sub 5000 lei pot fi oricite chitante.

Toate cele de mai sus daca platitorul este pers juridica.
Precum au raspuns si colegi de forum mai sus, raspunsul este NU.
Ar exista si o exceptie daca beneficiarul ( clientul ) dvs este persoana fizica, atunci s-ar putea incasa intreaga valoare pe o singura chitanta.
deci acum trebuie anulata factura, si sa fac doua ca sa nu depasesc 5000 RON fiecare, nu?
Multumesc!
da exact, asa este cel mai bine!
Poate sa-mi trimia cineva legea potrivit careia pt o factura mai mare de 5000 ron pt persoane juridice se poate taia o chitanta < sau= cu 5000 si restul prin banca. Eu din cate stiam facturile care depasesc 5000 nu se poat fractiona, adica toata prin banca , fie ea si in mai multe transe, darnu si numerar si banca. Va rog, poate ma insel eu.
va multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Modalitate plata fact. peste 5000 lei rodia rodia Am urmatoarele nelamuriri privind plata in numerar a unei facturi cu valoare peste 5000 lei. Sa zicem ca trebuie sa paltesc o factura de 6500 lei. Numerar nu ... (vezi toată discuția)
Incasare facturi georgetag georgetag as dori sa stiu exact care este modul de incasare a unei facturi.....prin casierie o factura cu valoare de pana la 5000 ron se poate incasa prin casierie ... (vezi toată discuția)
O factura, cate chitante? ContSters63174 ContSters63174 Pe o factura mai mare de 5000lei, cate chitante se pot emite? (vezi toată discuția)