avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indice de corectie-stagiu complet ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indice de corectie-stagiu complet ?

Pentru a se aplica indicele de corecție pentru pensia de invaliditate, trebuie sa ai stagiu complet de cotizare sau nu ? Eu sunt pensionata pe caz de boală cu legea 19 în 2004 și cu pensie de drept în iulie 2017, dar am stagiu de cotizare 26 ani nu stagiu complet de 30 ani. Pentru mine se aplica majorarea pensiei cu indicele de corecție ? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 19:53, 24 Ianuarie 2021
Ce cred eu:
-Se va aplica legea 127/2019, dar cu foarte multe/destule modificari.
A spus-o si d-nul Zegrean.
Anumite articole din legea 127/2019 au fost declarate neconstitutionale.
In consecinta legislativul trebuie sa faca modificari in legea 127/2019 pe articolele declarate de CCR ca fiind neconstitutionale.
Este doar o parere.
Deocamdata ne aflam intr-un moment de "haos generalizat" in legislatia pensiilor publice.
Eu sunt tare curios sa stiu, cate persoane din legisltiv sau din sistemul public de pensii ,stiu ce s-a dorit prin introducerea art.170 din legea 263/2010.
In lege nu se specifica acest lucru.
Este cea mai mare curiozitate a mea.

Voi pune aceasta intrebare si la CNPP.


....................
Ce valoare va avea VPA-ul(valoarea punctului de referinta)..................
In loc de VPA, corect este VPR, in concordanta cu mentiunea din paranteza.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca veti afla ceva de la CNPP , rolul lor este de a aplica legea , nu sa stie ratiunea care a condus la actul normativ . Dar nici cei din legislativ n-as crede ca stiu , chiar daca au votat-o cu doua maini . Eu , totusi , cred ca nu se va aplica noua lege , are atat de multe de corectat incat ( presupun ) e mai usor sa faci una noua decat sa o “ carpesti “ pe cea veche . Totusi , sa ai pensia fix la valoarea rezultata din punctele acumulate mi se pare mult mai onest decat sa aplici tot felul de indici de corectie , care doar au adancit discrepantele . De pilda , eu am ceva peste 60 puncte acumulate si , aferent indicelui de corectie , 0,18 ( aproximativ ) . Cu indicele din 2020 pensia mea , la acelasi numar de puncte acumulate de-a lungul vietii de salariat , ar fi cam cu 32% mai mare , ceea ce e extrem de nedrept . Ideea unui VPR e mult mai corecta .
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2021
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara ! ce pensionari au dreptul să li se aplice la punctajul ... emil.calarasu emil.calarasu Bună seara ! Ce pensionari au dreptul să li se aplice la punctajul de calcul al pensiei, indicele de corecție potrivit Deciziei CCR nr. 702/2019 ? (vezi toată discuția)
Indice de corecție pensie Angela. Șandru Angela. Șandru Soțul meu sa pensionat pe caz de boala in 20.11.2000 și a ieșit la limita de vârstă pe 25.01.2019 cu indice de corecție 0.00. E posibil sa nu aibă ... (vezi toată discuția)
Stabilirea pensiei pentru limita de varsta conform deciziei ccr nr. 702/31.10.2019 Peapangel Peapangel Sunt beneficiarul indemnizatiei primită în baza legii nr.8/2006 si pensionar de invaliditate, iar in luna iunie indeplinesc conditiile de varsta legala si ... (vezi toată discuția)