avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... reducere vizite minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

reducere vizite minor

Buna.
Parintii am divortat cand copilul era foarte mic. Custodie comuna, domiciliul la mama. Acum copilul are 7 ani si merge la scoala. Are 2 vizite pe saptamana si 2 weekenduri pe luna cu tata.
Intrebare: Cum se pot suspenda vizitele din timpul saptamanii tinand cont ca acum e la scoala si are teme. Vizitele se termina la 8.30 seara, cand vine de acolo de abia apuca sa se pregateasca de culcare, nu mai are timp de teme. Exista aceasta posibilitate?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2020
meloddy, utilizator
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 18:28, 5 Martie 2020
Programul de vizita e dat pt tata in acest caz, nu pentru bunici sau partenera tatalui.

Programul este al copilului pentru legături personale cu familia extinsa. Se presupune ca își vede bunicii în acest interval. Altfel la fiecare divorț, bunicii vor constitui parte separata și programul copilului se va fragmenta și mai mult.
În plus, daca nu pun copilul în pericol ar fi interesant de văzut cum se argumentează ca o legătură trainica cu tatăl și bunicii constituie un element care nu e în interesul superior al copilului.
Nu mai vorbim de faptul ca la 7 ani temele sunt ceva ce se pot face în câteva minute și nu se dau zilnic. Nu are de făcut conspecte sau referate. Ajungem la ideea ca un copil în clasa a 8-a nu ar mai trebui sub nici o forma sa aibă legături cu celalalt părinte. Nu mai vorbim de un student în sesiune, el clar ar trebui sa fie orfan, pentru binele lui, evident.
Ideea este următoarea, când nu ești suficient de părinte sa pui binele copilului pe primul loc apar diverse motive. Soare, nor, lumina care nu bate din unghiul potrivit, teme.


Problema programului de vizită este una pe care azi se pune mare accent. Am spus că nu aveţi şanse să-l schimbaţi, fiindcă instanţele sunt reticente în această problemă.
Motivele invocate de dvs. nu prea ţin: temele le poate face cu tata, cât timp să copilul cu tatăl său nu puteţi dovedi şi nici n-are importanţă, este vorba de a fi cu tata şi cu familia sa extinsă, că tatăl stă cu iubita e treaba lui, aşa şi dvs. puteţi sta cu cine doriţi.Impedimentul ce-l văd eu în acest program este că nici unul din părinţi nu poate pleca într-o excursie sau o vacanţă cu copilul.
temele le poate face cu tata,

pai asta e problema, ca le poate face, dar nu le face.. si nu conteaza ca nu le face cu tatal, important e sa le faca cu cineva.. sau singur, dar sa le faca.
.
. si nu conteaza ca nu le face cu tatal, important e sa le faca cu cineva.. sau singur, dar sa le faca.

In tarile dezvoltate are lumii copii primesc o singura tema care conține materiile importante și au timp o săptămână să o facă.
Important în acest moment nu e doc sa facă temele ci relația pe care o stabilește cu școala, cu învățatul. Faptul ca 2 zile din 5 nu face teme mi se pare chiar benefic.
Inițiatoarea topicului însă nu a răspuns dacă copilul merge la after sau e luat imediat după școală de către tata/bunici.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In tarile dezvoltate are lumii copii primesc o singura tema care conține materiile importante și au timp o săptămână să o facă.

din pacate, noi suntem aici intr-o tara subdezvoltata, nu in una asa dezvoltata ca cea in care va aflati dvs...
Faptul ca 2 zile din 5 nu face teme mi se pare chiar benefic.

Pentru cine ? pt copil ? ok, e parerea dvs

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie sau interdictie impotriva partenerei tatalui almamater almamater Buna ziua. Sunt divortata si am un copil minor de aproape 8 ani, a carui custodie o impart cu tatal lui biologic. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile ... (vezi toată discuția)
Actiune instanta modificare program vizita minor mona1928 mona1928 buna ziua, rog rezolutie pe urm speta: minor de 8 ani cu program vizita stabilit prin conventie notariala, se depune in prezent actiune pe judecatorie pt ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor Mara 10 Mara 10 Buna ziua. In legatura cu o intrebare anterioara despre modificarea programului de vizita pt un copil minor, cel in care tatăl mai dorește două zile pe ... (vezi toată discuția)