avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Foloseste ilegal retelete si denumirile produselor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Foloseste ilegal retelete si denumirile produselor

Situatie:
O persoana a fost angajata la o societate comerciala (X) cu obiect de activitate in domeniul panificatiei/patiseriei/cofetariei, iar la momentul incheierii contractului de munca, aceasta a plecat din firma cu retetele de productie pe care le foloseste la momentul actual.

Societatea comerciala (X) a vandut ulterior dreptul de utilizare a retetelor de productie si a portofoliului de clienti unei alte societati comerciale (Y) cu specificatia ca sunt proprietari si titulari pe drepturile transferate.

Societatea comerciala (Y) care a achizitionat drepturile mentionate mai sus, a descoperit ca aceleasi produse cu aceleasi denumiri sunt folosite, fara drept legal, de o alta societate (Z) al carei actionar este fostul angajat al societatii vanzatoare (X).

Cum putem stopa activitatea societatii (Z) care foloseste ilegal retelete si denumirile produselor?

Multumim!
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: CaraD , utilizator 11:17, 6 Martie 2020
Pare sa fie un caz de concurenta neloiala ceea ce descrieti, art 2.2.(b) Legea 11/1991 republicata. Actiunea / actiunile impotriva lui Z se pot deschide in instanta. Se poate face si plangere catre Consiliul Concurentei, insa conditiile in care demersul la Consiliu s-ar putea dovedi benefic sunt mai restrictive.
In ambele cazuri ar trebui analizat in ce masura retetele respective au fost protejate de angajator si cat timp a trecut de la momentul cand acestea au inceput a fi folosite fara drept.
De asemenea foarte important de analizat in ce masura retetele au fost/sunt protejate (ca proprietate intelectuala) de vreuna dintre parti. Societatea Y care a primit garantii la cumpararea fondului de comert de la X ar putea cere daune contractuale pentru nerespectarea acestora evident.
In concluzie, ar trebui sa va adresati unui avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata vs. drepturi de autor alphasquadron alphasquadron Buna ziua! O persoana juridica \"X\", a infiintat o sectie, \"Y\", pe care a inscris-o si la tribunal. A fost depus statutul si PV al adunarii generale, care ... (vezi toată discuția)
Flosirea unor nume de firme pe internet, respectiv preturi promovate de acestea. AlinaMitea AlinaMitea Vreau sa stiu daca e legal sa folosesc intr-un site de comparatie de preturi numele unor firme de comert cu electrocasnice si sa folosesc comparatie de preturi ... (vezi toată discuția)
Laborator prajituri la comanda anomarairam anomarairam Buna ziua, intentionez sa imi deschid un mini laborator de productie torturi si prajituri la comanda, as dori sa stiu ce autorizatii trebuie sa am. Laboratorul ... (vezi toată discuția)