avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Angajati restaurant - suspendare activitate
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Angajati restaurant - suspendare activitate

Buna dimineata,

Un restaurant situat intr-un mall nu isi mai poate desfasura activitatea, datorita acestei situatii - COVID-19. Se poate suspenta contractele angajatilor conform art 50 lit f) Codul Muncii ? Care sunt implicatiile?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:39, 15 Martie 2020
Daca angajatii nu muncesc nu pot fi platiti.
Suspendarea presupune neaplicarea obligatiilor contractuale din contractul de munca.
Articolul prevede suspendarea de drept...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim forta majora art.50 litf) BRATU ALINA BRATU ALINA Buna ziua , in situatia in care un angajat este in concediu legal, dar in cadrul companiei s-a dispus suspendarea contractelor de munca in baza art.50 litf) ... (vezi toată discuția)
Concediu medical/izolare domiciliu nina_pinzaru@yahoo.com nina_pinzaru@yahoo.com In conditiile unui C.I.M. suspendat conform art 50 lit f., este posibila plata concediului medical eliberat de medicul de familie, pe motivul izolarii la ... (vezi toată discuția)
Contract suspendat albinutzuX albinutzuX Buna ziua, din motive covid, compania a hotarat sa restranga activitatea, si a hotarat suspendarea contractelor de munca pentru o parte din angajati, dar nu a ... (vezi toată discuția)