avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... situatie de urgenta
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

situatie de urgenta

Buna ziua. In aceasta periada de situatie de urgente am o salariata care vrea sa stea acasa cu copilul. Cum se procedeaza?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:40, 19 Martie 2020
Dacă copilul are până la vârsta de 12 ani angajata poate să stea acasă cu copilul pe toată durata durata suspendării cursurilor. De asemena, poate să stea în concediu de odihnă sau să-și ia liber, orele să-i fie plătite, iar ulterior să le recupereze prin ore peste programul normal de lucru sau în zilele de wekeend.
Dacă firma are probleme salariata poate fi trimisă în șomaj tehnic.
Dacă părțile vor, contractul poate fi suspendat (fie prin acordul părților, fie la cererea salariatei - dar pe durata cestei perioade nu va fi retribuită/indemnizată).
Legea 19/2020 prevede mai multe conditii pentru acordarea de zile libere ... nu doar suspendarea cursurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere în continuare ? lupulescuvictor lupulescuvictor Buna ziua. De pe data de 18 martie până pe 16 aprilie sunt in zile libere pentru copil (suspendare cursuri) 75%. După care inca doar 4 zile șomaj tehnic. ... (vezi toată discuția)
Concediu copil covid 19 ali0908 ali0908 Buna ziua! Am si eu o problema daca pot sa o numesc asa. Eu am o firma noua destul de mica, 10 angajatii in instalatii sanitare! Un contractor nu mi a platit o ... (vezi toată discuția)
Zile libere supraveghere copil Rodicamany Rodicamany Sotul beneficiaza de zile libere pentru supraveghere copil pana la 12 ani in perioada suspendarii cursurilor , daca sotia are mai multe contracte de munca cu ... (vezi toată discuția)