avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... șomaj tehnic sau contrat de munca modificat
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

șomaj tehnic sau contrat de munca modificat

Am o următoare întrebare. ..lucrez la un srl cu 5 angajați,după o săptămână de sistare a activității,patronul a luat legătura cu toți angajații pentru a discuta ce decizii sa ia.După discuții cu contabila a zis ca nu e bine sa ne bage în șomaj tehnic pentru ca nu vom beneficia de asigurarea de sănătate în aceasta perioada,sau alta decizie ar fi sa ne bage pe 2 ore de munca în contractul de munca(ceea ce nu este adevarat).Eu sunt insarcinata in luna 4,nu doresc sa imi treaca 2 ore de munca,pentru ca automat voi lua mai putini bani pentru indemnizatia de crestere copil.întrebarea mea e :la șomajul tehnic angajații beneficiază de asigurarea de sănătate sau nu?care ar fi soluția cea mai buna pentru toți angajații ....
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:18, 23 Martie 2020
În perioada șomajului tehnic se beneficiează de asigurarea de sănătate, singura contribuție care nu e plătită este contribuția pentru șomaj.
Nu este indicat să acceptați reducerea programului de la 8 ore/zi la 2 ore/zi (mai ales dacă această situație nu e precizată pe o durată determinată). Dumneavoastră puteți solicita medicului un concediu medical, dacă nu veți fi trimisă în șomaj tehnic, pe durata stării de urgență, tocmai pentru a preîntâmpina acea situație financiară neplăcută.
Incepand cu 1 ianuarie 2018, nu se mai plateste contributia pentru somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent: in somaj tehnic, aparitie sarcina, posibil somaj definitiv geo_m_14 geo_m_14 Sunt in somaj tehnic pentru o luna, pana la 18martie. In aceasta perioada am aflat ca sunt insarcinata si vreau sa anunt sarcina angajatorului pentru ca se ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic corina.trandafir corina.trandafir Buna ziua!Am 5 salariati.As vrea sa bag insa doar 4 angajati in somaj tehnic ptr 3 luni .Se poate? Sau trebuie sa-i bag pe toti?Ms (vezi toată discuția)
Somaj tehnic acin acin avand in vedere ca firma la care lucrez are 400 angajati si numai o parte din ei vor fi in somaj tehnic de exemplu jumatate din ei cum se intocmeste statul de ... (vezi toată discuția)