avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Nu am inteles daca s-au facut teste pentru a se ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Nu am inteles daca s-au facut teste pentru a se verifica daca noul coronavirus se poate transmite prin bani

Stie cineva ceva concret, un rezultat?
Ar fi util de stiut.
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Din cate am studiat

-Saliva si acidul din stomac ucid virusii la greu. Altfel am fi morti de 10.000 ori pezi..Chiar acuma am citit ca , acest COVID-19, nu se pot transmite prin alimente

[ link extern ]

-Coronavirus se transmite prin aer,si se agata de celule, din cauza greutatii intra in celula. (el este ca o celula, pt. ca este trimis in "plic" , intr-o membrana, sa fenteze sistemul imunitar - tipic pt. orice virus adevarat - hepatita, HIV,etc). EL NU se transmite usor de la animale la om., din cauza ca e prea usor. la fel ca si la gripa aviara ca de ex: intra f. usor in celulele pasarilor, insa e prea usor (virusul in memebra sa "antiradar") incat sa sparga celulele umane pt. a putea sa le infecteze. Insa se nasc milioane de virusi. E suficient ca unul sa fie mai greu, si el va infecta celula umana si isi va trimite copia la distanta. asta e "mutatia genetica" de care vorbesc savantii , nu muteaza nimic cand intra in tine, e mutant deja, e mai gras, si din cauza gravitatiei intra in celula de care s-a limit/agatat.

Coronavirus infecteaza celulele din gat, nu saliva, prinde o celula si sta acolo , in aer. Este f. mic si pluteste, si infecteza celule aleator.




ANPC zice ca se iau masuri ca sa nu fie contaminate ambalajele dar ei nu prea au habar de alte aspecte, după părerea mea.
Este însă adevarat ca nu se transmite prin alimente noul coronavirus.

Referitor la saliva raman la parerea mea.
Deci, nu mizati pe saliva...
Iata si opinia Băncii Centrale Europene:

[ link extern ]

Conform acestui link:

"În China, Banca Centrală a anunţat în februarie că utilizează razele ultraviolete pentru a dezinfecta bancnotele în încercarea de a opri răspândirea pandemiei."

După părerea mea, China a procedat în mod corect.
La noi însă băncile nu se arată deloc interesate de asa ceva.Cel puțin nu rezultă de nicăieri asa ceva.
Nici nu s-a adoptat un act normativ obligatoriu în acest sens ca sa devina ceva obligatoriu pentru banci.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Conform cercetatorilor noul coronavirus rezista pe telefon 28 de zile:

[ link extern ]

Pe bani, acest virus rezista 4 saptamani conform studiilor efectuate de specialisti:

[ link extern ]

Ultima modificare: Luni, 12 Octombrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masuri concrete de protectie impotriva conoravirusului CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Necesitatea de a se face una sau mai multe fabrici in Romania care sa produca masti si viziere de protectie ( de genul celor care au jandarmii ) impotriva ... (vezi toată discuția)
Masti de protecție cu nanofibre anti-covid 19 unde se găsesc ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Masti de protecție cu nanofibre Anti-COVID 19 unde se găsesc de cumpărat? Știe ... (vezi toată discuția)
Unii afirma ca noul coronavirus ar fi aparut in china in august 2019 CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Aveti aici linkul: https://www.mediafax.ro/coronavirus/wuhan-imagini-din-satelit-indica-o-alta-perioada-de-inceput-a-coronavirusului-19262504 Nu am ... (vezi toată discuția)