avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Nu am inteles daca s-au facut teste pentru a se ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Nu am inteles daca s-au facut teste pentru a se verifica daca noul coronavirus se poate transmite prin bani

Stie cineva ceva concret, un rezultat?
Ar fi util de stiut.
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu ma refeream la igienizare prin lămpi UV sau pur si simplu sa fie ținuți în depozit până să moară virusul.

Stiu ca banii sunt din plastic si de aceea ar trebui igienizarea lor.
La fel si cu monedele.Acestea cred ca ar putea fi depozitate în substanțe care să ucidă coronavirusul.Probabil 30 de.minute ar fi suficiente si o pot face si magazinele.

Orice bani de la clienti ar trebui retrași de pe piata si dusi la banca pentru igienizare dar nu prin spălare manuală sau la masina de spălat.
Apoi, luati de la banca bani igienizati pentru a se da rest clienților bani igienizati.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
cu scuze, intre a fi posibil si a face efectiv, diferenta o fac resursele. sunteti de acord sa le suportati? cati dintre noi ar fi de acord sa le suporte? de exemplu sa creasca TVA-ul cu 5% pe doi ani.
cat despre detaliile tehnice, ele sunt mai putin de dezbatut. tehnica e mai dictatoriala.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Eu ma refeream la igienizare prin lămpi UV.....Apoi, luati de la banca bani igienizati pentru a se da rest clienților bani igienizati.

Este ceva simplu.
Nu stiu cat costa lămpile UV dar daca as fi avut o bancă v-as fi indicat care sunt magazinele sigure pe care le alimentam cu bani sănătoși și curați.Pentru o bancă efortul.financiar este ca si.cum ati achita dvs. 1 leu pe an...
Si banca sa mai aiba o cameră goală unde sa fie lampa sau lampile UV si sa se invarta banii la un curent de aer.

Sa.pui banii incasati în stânga în cutie si sa dai rest din sertar din partea dreapta nu cred ca necesita mult efort fizic.Orice magazin face fata sa angajeze un vânzător care să se descurce fara sa fie geniu.

Muncitorii nu au unde sa se spele pe maini si daca nu se spala si pun mana pe bani virusati riscam sa avem un caz si apoi alt caz si tot asa...Virusul se va tot retransmite...
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Domnule avocat, am avut posibilitatea sa invat multe notiuni si proceduri juridice in decursul timpului citind opiniile si sfaturile dvs. din acest forum.
De aceea, cu respect, va rog sa tineti seama de urmatorul dicton: "Sutore, ne ultra!"
Va multumesc pentru părerea dvs.
Eu sunt adeptul democrației ateniene în perioada sa de glorie.Culmea este aceea că, o pandemie a pus capăt acestei democrații care era cea mai evoluată din lume.

Nu trebuie precupetit niciun efort pentru a se evita contaminarea cu acest virus chiar si a unei singure persoane întrucât contaminarea unei singure persoane înseamnă foarte probabil si infectarea altora.
Dacă am inteles eu bine, au existat persoane care s-au infectat cu COVID-19 fără să aibă contact cu persoane infectate.Dupa parerea mea, exista o probabilitate foarte mare ca virusul sa se fi transmis prin bani.

Dacă COVID 19 se poate transmite prin bani ar trebui procedat asa cum am arătat.
Mie nu îmi pare ceva atat de complicat precum pare.si daca în acest mod se poate salva viata unei persoane sau a mai multe persoane ar trebui procedat în acest mod.

Evitarea infectarii unei persoane înseamnă si o economie de la bugetul.de stat pentru ca testarea si spitalizarea unei persoane costă foarte mult. Daca avem un număr de 100 de persoane infectate costul va fi foarte ridicat.
Așadar, in aceasta 9ridine de idei, câteva lămpi UV ar duce la economie si nu la.risipa.
Băncile pot face asa ceva fara nicio problema mai ales ca este posibil ca în acest mod sa fie uciși si alti viruși actuali si viitori.

In general, cine stăpânește dreptul, stăpânește si arta prevederii a situațiilor sociale anterior de a vedea efectele după intrarea în vigoare a normei juridice.
Cum viața socială este o consecință a normei de drept, este recomandabil sa avem in vedere faptul ca, o normă buna produce efecte juridice in ajutorul populației iar o normă greșită sau lipsa unei norme juridice necesare va produce efecte juridice nefaste.
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Masuri concrete de protectie impotriva conoravirusului CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Necesitatea de a se face una sau mai multe fabrici in Romania care sa produca masti si viziere de protectie ( de genul celor care au jandarmii ) impotriva ... (vezi toată discuția)
Masti de protecție cu nanofibre anti-covid 19 unde se găsesc ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Masti de protecție cu nanofibre Anti-COVID 19 unde se găsesc de cumpărat? Știe ... (vezi toată discuția)
Unii afirma ca noul coronavirus ar fi aparut in china in august 2019 CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Aveti aici linkul: https://www.mediafax.ro/coronavirus/wuhan-imagini-din-satelit-indica-o-alta-perioada-de-inceput-a-coronavirusului-19262504 Nu am ... (vezi toată discuția)