avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajat cu 2 contracte somaj tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajat cu 2 contracte somaj tehnic

Un angajat are 2 contracte de muncă unul cu 8h, al doilea la alta societate cu 4h. Beneficiază de indemnizație de șomaj tehnic de la ambele societăți daca i se suspendă contractele?
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 11:10, 2 Aprilie 2020
În situația în care un angajat are încheiate mai multe contracte individuale de muncă din care cel puțin un contract cu normă întreagă este activ pe perioada instituirii stării de urgență, acesta nu beneficiază de indemnizația mentionata in lege.
Daca are contractele suspendate cel de 8h cu art.52 alin 1 lt c , iar cel de 4 ore cu art.54, beneficiază de șomaj pe cel de 8 ore?
Poate beneficia pe ambele contracte daca sunt suspendate corespunzător?
O persoană cu mai multe contracte de muncă beneficiază de șomaj tehnic subvenționat de stat doar pentru contractul care prevede salariul cel mai mare - probabil cel cu 8 ore.
Dar un salariat care este in somaj tehnic unde are contract de munca cu 8 ore si are si PFA/I.I?
Trebuie sa aleaga care subventie e mai convenabila ?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2020
mcolaborare, utilizator
Întrebați la ANPIS:
[ link extern ] /

E de preferat să aveți un răspuns oficial.

În opinia mea, dacă venitul principal e de la locul de muncă nu ar trebui să se ceară ajutorul de la stat pentru PFA/II. Acea indemnizație este destinată celor care trăiesc din ce produce PFA-ul sau II-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 cim uri elenaantochie elenaantochie Bună ziua, dețin 2 contracte de munca unul la 8 ore cu funcție de baza al doilea la 6 ore fără funcție de baza, contractul 1 este valid, contractul 2 a ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic Diana_B Diana_B Daca un angajat are doua contracte de munca unul partial si unul cu norma intreaga si ambele au fost suspendate conform art. 52, alin. 1 lit. c, statul poate ... (vezi toată discuția)
Zile libere supraveghere copil Rodicamany Rodicamany Sotul beneficiaza de zile libere pentru supraveghere copil pana la 12 ani in perioada suspendarii cursurilor , daca sotia are mai multe contracte de munca cu ... (vezi toată discuția)