avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj tehnic

Daca un angajat are doua contracte de munca unul partial si unul cu norma intreaga si ambele au fost suspendate conform art. 52, alin. 1 lit. c, statul poate suporta somajul tehnic de la contractul cu norma intreaga. Ce se intampla cu contractul partial?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:46, 14 Aprilie 2020
Statul va suporta somajul tehnic de la contractul cu norma intreaga, celalalt va ramane suspendat .
Si pentru cel partial angajatul nu va fi platit?
În situația în care un angajat are încheiate mai multe contracte individuale de muncă și toate sunt suspendate ca urmare a instituirii stării de urgență, acesta beneficiază de indemnizația aferentă contractului individual de muncă cu drepturile salariale cele mai avantajoase.
Pentru contractul de munca partial poate angajatorul sa plateasca somajul tehnic din fondurile sale?
Da, poate face asa ceva angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere supraveghere copil Rodicamany Rodicamany Sotul beneficiaza de zile libere pentru supraveghere copil pana la 12 ani in perioada suspendarii cursurilor , daca sotia are mai multe contracte de munca cu ... (vezi toată discuția)
2 cim uri elenaantochie elenaantochie Bună ziua, dețin 2 contracte de munca unul la 8 ore cu funcție de baza al doilea la 6 ore fără funcție de baza, contractul 1 este valid, contractul 2 a ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic Iulian 74 Iulian 74 Daca sunt in șomaj tehnic pot să lucrez part time doua ore pe zi la altă firmă? (vezi toată discuția)