avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Indemnizatie pe perioada COVID-19 pentru ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Indemnizatie pe perioada COVID-19 pentru liber-profesionisti care activeaza ca SRL fara niciun angajat

Buna ziua,

Exista o categorie de liber-profesionisti care au ca forma de organizare SRL-uri fara niciun angajat, ei activand ca asociat unic, administrator. Firma functioneaza prin contracte de prestari servicii. As dori sa stiu daca exista o portita in lege prin care aceasta categorie de liber-profesionisti (care nu mai pot activa si nu mai au niciun venit) pot primi indemnizatie de la stat pe perioada COVID-19. OUG 32/2020 nu acopera decat PFA, II etc si am inteles ca nici nu sunt foarte multe asteptari sa fie lansata o ordonanta care sa includa SRL-uri fara niciun angajat.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:59, 1 Aprilie 2020
Exista o categorie de liber-profesionisti care au ca forma de organizare SRL-uri fara niciun angajat, ei activand ca asociat unic, administrator.

Eu nu stiu sa existe o asemenea categorie de liber-profesionisti.
Ce spuneti dvs se refera la situatia unui asociat/actionar, nu la un liber-profesionist, dar am inteles ideea. Nu cred ca vor fi masuri pentru sprijinirea asociatilor/actionarilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am acum? MonicaR C MonicaR C Am un PFA dar sunt și angajata cu 8 h la un SRL care a luat un proiect cu fonduri europene. Care sunt drepturile mele acum, în situația data fiindcă eu nu ... (vezi toată discuția)
M am vaccinat anticovid 2020 pot beneficia de ziua libera acordata ... wazz wazz vaccinat anticovid 2020 pot beneficia de ziua libera acordata de angajator in 2021? atunci cand m am vaccinat nu exista aceasta prevedere legala nu ar ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ajpis valentinaanghel valentinaanghel Buna ziua! Un medic stomatolog desfasoara activitate stomatologica, fiind inregistrat ca SRL( administartor si asociat unic).Poate solicita indemnizatie de la ... (vezi toată discuția)