avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Reducerea activitatii si intrerupere contract
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Reducerea activitatii si intrerupere contract

Buna ziua.Dup o luna lucrata la firma am fost anuntat prin telefon sa stau acasa pentru ca s-a redus activitatea firmei datorita Covid 19.Asta s-a intamplat pe 30 martie. Nu am primit inca nici un act dar fara sa beneficiez de somaj tehnic,deoarece firma nu a declarat somaj tehnic.Nu inteleg nimic,stau acasa fara nici o protectie sociala,fara bani.Mi-au spus ca dupa o luna,doua ma vor anunta sa revin la munca.Este vorba de o firma de dezvoltare imobiliara.Va rog sa ma ajutati sa stiu ce sa fac.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gabrielion , utilizator 16:47, 3 Aprilie 2020
Multumesc mult!

trandafir2 a scris:

Pai scrie in contract, cititi in el, la "Alte clauze..."
Apoi, dati-le un telefon si spuneti-le ca "Eu stiu ca in acest caz nu mai este perioada de proba", adica exact ce stiti dvs,
si apoi mai intrebati-i ce v-am scris eu in mesajul anterior.

In felul acesta scurtati timpul de aflare a adevarului si rezolvati problema. Bafta multa !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sant in perioada de proba, pot pleca fara preaviz? elnyy elnyy Va rog mult sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. M-am angajat la o firma, am semnat un contract de munca pe in 3 exemplare in care nu era trecut salariul ... (vezi toată discuția)
Demisia rolyfrk rolyfrk Buna ziua. As dorii sa va intreb daca se poate face lichidare la zi sau chiar trebuie sa stau pana se termina preavizul. M`am angajat la o firma de paza , ... (vezi toată discuția)
Este legal în acest caz a se desface contractul de muncă? 1984a 1984a Bună ziua Sunt angajat la o firmă de construcții de o lună jumătate.Mă aflu în perioada de probă legală de 90 de zile.Din nefericire am suferit un ... (vezi toată discuția)