avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... contraventii
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

contraventii

Buna seara.
Am primit o amenda conform ordonantei nr.2 Art. 3. — (1 ) Circulatia persoanelor in afara locuinței/ gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspãndirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane.
(2) Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc impreună.
Eram 4 , dar 2 persoane locuiau impreuna ; domnul politist a spus ca nu conteaza , asa este ?
Din pacate pt dvs polițistul a avut dreptate.
Multumesc frumos , insa de ce este asa definit grupul ,pentru ce se aplica ?
Conform ordonanței respective nu se face distincție între persoane care locuiesc impreuna sau nu,contravenție se aplica in cazul grupurilor care depășesc 3 persoane.In cazul dvs depășind nr 3 ati fost sancționați.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deplasarea pentru realizarea de activități agricole paulp paulp In lipsa unor precizari legate de aceasta exceptie nu imi dau seama daca se aplica in cazul meu din doua motive: 1. productia este pentru consum propriu 2. ... (vezi toată discuția)
Deplasare catre service auto in perioada aceasta georgeblk1 georgeblk1 Buna dimineata cu respect! Am si eu urmatoarea intrebare: Vreau sa ma deplasez la un service auto pentru a-mi repara masina/ a cumpara o piesa auto pentru o ... (vezi toată discuția)
Agricultura in aceasta perioada EugenPurdea EugenPurdea Buna ziua, am un teren situat la 20 de km de unde locuiesc si vreau sa merg sa-l exploatez. Avand in vedere ordonanta, ma pot deplasa impreuna cu familia? (vezi toată discuția)