avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli neaprobate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli neaprobate

Buna ziua,

Avem situatua in care de ani de zile, președintele si administratorul pun la plata in liste de cheltuieli comune, cheltuieli neaprobate de adunarea generală a membrilor asociatiei de proprietari. Mai mult, administratorul face cheltuieli neaprobate de adunarea generală. Comitetul executiv dispune cheltuieli care depășesc cu mult cuantumul celor care sunt specificate prin statut ca au voie a le face. Sunt ani de zile de cand le tot cer socoteala ca membră de asociatie însă fără efect. Continuă. Am reclamat si la primărie insa mereu refuză să ia vreo măsură si ăștia se simt încurajați si continua..Ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 09:07, 7 Decembrie 2022
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
@KLM4,
Suparari dint-astea am mai vazut.
Sa va fie de bine, nu va obliga nimeni nici macar sa le cititi, iar daca le mai si citati, inseamna ca chiar umpleti spatiul forumului. Pentru ce sa ma citati, in intregime, cand postarea mea este la doua randuri mai sus? In fine, este problema dvs.

Om bun, eu v-am dat cateva sfaturi la obiect, practic ce aveti de intreprins - cel putin, asta am inteles eu ca nu stiati. Daca mergeti la un cabinet de avocatura, pun pariu ca nici macar cu atat nu au sa va "ajute" (vedeti ca am pus ghilimele la - ajute - ca de fapt trebuie sa platiti pentru acest ajutor.
Bine, eu nu am nicio problema daca o sa-mi urmati sfatul sau nu.
Totusi, un sfat de care as vrea sa tineti cont:
Aici pe forum, chiar este un domn avocat foarte priceput privind activitatea asociatiilor de proprietari, il puteti aborda, poate chiar in privat. Discutati si spor la treaba!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nimic.
Poate doar să vindeți și să vă mutați la casă, preferabil în altă țară.
Cei de la care căutați lămuriri abia ştiu să scrie, birourile constituite în cadrul primăriei sunt pline de amante, copii, nepoți, pile ale celor de la putere, la fel de habarnişti şi răuvoitori! Mai ales răuvoitori! Dacă îi pui în față textul legii, el nu recunoaște în ruptul capului că greşeşte.
Dacă puneți la îndoială cele scrise de mine aici, doar citiți răspunsurile de pe acest topic.

KLM4 a scris:

Buna ziua,

Avem situatua in care de ani de zile, președintele si administratorul pun la plata in liste de cheltuieli comune, cheltuieli neaprobate de adunarea generală a membrilor asociatiei de proprietari. Mai mult, administratorul face cheltuieli neaprobate de adunarea generală. Comitetul executiv dispune cheltuieli care depășesc cu mult cuantumul celor care sunt specificate prin statut ca au voie a le face. Sunt ani de zile de cand le tot cer socoteala ca membră de asociatie însă fără efect. Continuă. Am reclamat si la primărie insa mereu refuză să ia vreo măsură si ăștia se simt încurajați si continua..Ce se poate face?

Si eu sunt in aceeasi situatie = Cheltuieli realizate dar neaprobate (de fapt multe nici macar discutate) anterior in Ad gen a proprietarilor, decise exclusiv de Presedinte si Administrator.
Eu ma gandesc sa nu le platesc si in 3 ani datoriile se prescriu.
[ link extern ]
Daca in intervalul respectiv Asociatia ma da in judecata, voi invoca lipsa hotararii AGA pentru respectivele cheltuieli.
Ultima modificare: Luni, 7 Noiembrie 2022
Carol_deubel, utilizator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
AG alege un presedinte si un comitet ca sa le reprezinte interesele. Nu pentru toate cheltuielile este nevoie de aprobarea AG. Daca se sparge o teava, nu o reparati pana cand nu se intruneste AG?
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Carol_deubel,
Ai vrea dumneata asa ceva...
Eu, putin mai sus, am adresat cateva sfaturi unui alt utilizator, cu privire la, exact ceea ce zici si dumneata. Daca vrei, urmezi sfatul, daca nu vrei, foloseste masura din link, dar sunt convins ca ai sa o dai in bara.
Asadar, ...e usor a scrie viersuri, cand nimic nu ai a spune...
Daca cei de la asociatia din care faci parte sunt niste pampalai, probabil ca au sa te lase cu debite si dupa trei ani ai sa soliciti ca aceste debite sa se prescrie... Dar nu cred ca cei de la asociatie sunt prosti ! Ai idee unde, cand si mai ales cine hotaraste prescrierea unor datorii si mai alesin in ce conditii? Daca vrei sa afli, mai intreaba, eventual, cauta aici pe forum ca ai sa gasesti.
Mai bine mergeti la AG si discutati, intrebati, dar nu singur. Mai "agata" cativa nemultumiti si vedeti ca o sa primiti raspunsuri. Asa , la general, vorbiti ca in tramvai!

Alte discuții în legătură

Pe ce sume poate semna comitetul executiv? Costica33 Costica33 Exista un plafon de cheltuieli pe care comitetul executiv il poate aproba, in situatia in care nu exista nici un buget de venituri si cheltuieli aprobat de ... (vezi toată discuția)
Adunarea generala anuala Adriantot Adriantot Pentru ca suntem la inceput de an, dupa cum stiti, conform legii, trebuie ca pana la 31 martie sa organizam adunarea generala. Sa incercam sa prezentam aici ... (vezi toată discuția)
Comitetul executiv constituit dintr-o singura persoana? gabriela constantinescu gabriela constantinescu Aceasta este situația la blocul nostru: comitetul executiv a rămas cu o singura persoana. Erau doi, dar unul s-a demis. Întrebarea mea este: sint legale ... (vezi toată discuția)