avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... dreptul de folosinta - uscator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

dreptul de folosinta - uscator

Buna ziua,

Am cumparat acum 2 ani un apartament pe care l-am avut inchiriat o buna bucata de timp. L-am renovat in asa fel incat am renuntat la singurul balcon de care dispunea apartamentul in ideea ca fiecare etaj este dotat cu un uscator.
Cand m-am mutat in ap. si cand sa ma folosesc de uscatorul cu pricina am constatat ca era ocupat de catre 3 dintre cei 5 locatari ai etajului (este amenajat cu rafturi, rafturele, chestii, trestii, daraveli) si la intrebarea fireasca, cel putin dupa parearea mea, "dar eu?", am primit raspunsul ca ei au bagat bani acolo si nu renunta.....
Ok, cam asta e pb, imi poate spune cineva o metoda eleganta de a rezolva aceasta situatie? Precizez ca am discutat situatia cu administratorul de bloc si n-a rezolvat nimic" ca asa s-au inteles proprietarii acu nu stiu cand.....", ca nu intelege ce vreau eu sa zic prin tulburare de posesie...." ma rog, poate omul chiar nu intelege!
Precizez ca vecinii acestea sunt persoane de la care chiar ar fi trebuit sa am pretentii, dar se pare ca nesimtirea nu tine cont nici de studii nici de pozitia sociala.
Buna ziua !
Spuneati ceva de tulburare de posesie. Nu poate fi vorba(“Ocuparea, în întregime sau în parte fara drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fără consimţământul acestuia sau fără aprobare prealabilă primită în condiţiile legii, ori refuzul de a aelibera imobilul astfel ocupat se pedepseşte cu ...) . Insa, avand in vedere ca este proprietate in devalmasie, aveti si dumneavoastra acelasi drept de a folosi uscatorul . In acest sens sesizati presedintele asociatiei de proprietari in scris, iar in cazul unui raspuns nefavorabil . Daca acesta nu ia masuri, adresati-va primariei . Daca primaria nu ia masuri, adresati-va instantei, chemand in judecata asociatia, in garantie primaria si solicitati daune interese si daune morale. Vedeti ca primaria interzice uscarea rufelor pe la geamuri sau atarnate la balcoane deci trebuie sa intervina pentru respectarea propriilor hotarari.
Cu stima !
Dependintele comune sau in coproprietate fortata cum este uscatorul se folosesc in comun de coproprietari daca nu inteleg nu va ramine decit sa ii actionati in judecata
zahariamarius a scris:

Daca acesta nu ia masuri, adresati-va primariei . Daca primaria nu ia masuri, adresati-va instantei, chemand in judecata asociatia, in garantie primaria si solicitati daune interese si daune morale. Vedeti ca primaria interzice uscarea rufelor pe la geamuri sau atarnate la balcoane deci trebuie sa intervina pentru respectarea propriilor hotarari.
Cu stima !

Daca e asociatie de proprietari nu vad sa se bage primaria.
misu183 a scris:

Daca e asociatie de proprietari nu vad sa se bage primaria.

Tocmai ca primaria se poate "baga". Are dreptul si obligatia sa o faca prin serviciul de indrumarea a asociatiilor din proprietari din fiecare primarie.

Incercati, totusi, asa cum s-a mai spus mai sus sa rezolvati amiabil, discutand cu vecinii, cu presedintele asociatiei, cu membrii comitetului in cadrul unei sedinte sau in adunarea generala.
Apoi, daca nu gasiti intelegere, sesisati primaria si-n final apelati la instanta.
Buna Ziua,
Desi cu intarziere, doresc sa aflu care este HCL a Primariei Constanta care reglementeaza "ca primaria interzice uscarea rufelor pe la geamuri sau atarnate la balcoane", sau legea in acest sens.
Puteti anexa un link la lege sau HCL Constanta?
Va multumesc anticipat.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine verifica asociatiile de proprietari? andreeaene andreeaene buna ziua, am o problema cu asociatia de proprietari si am sesizat primaria. dar am primit raspuns ca cei de la primarie nu mediaza in cazurile ... (vezi toată discuția)
Uscatoria blocului - drepturi si obligatii simonasim simonasim Buna seara. Am o mare problema si nu pot sa ma descurc singura. Locuiesc int-un bloc cu 4 etaje care are o uscatorie care este folosita doar de 5 locatari din ... (vezi toată discuția)
Calorifer in uscator chinook chinook Buna ziua! Apelez din nou la dvs. cu urmatoarea problema: Am reusit sa am acces la uscatorie incepand de ieri pentru prima oara in 20 de ani de cand locuiesc ... (vezi toată discuția)