avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Retineri salariale cetatean sirian
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Retineri salariale cetatean sirian

Un cetatean sirian angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata, ce taxe si impozite trebuie sa plateasca ? Acesta poate beneficia de pensie sau de somaj?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 11:59, 12 Decembrie 2009
Lege nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de munca

Art. 16. - Beneficiari ai prevederilor prezentei legi sunt persoanele în căutarea unui loc de muncă, aflate în una dintre următoarele situaţii:
a) au devenit şomeri în sensul prevederilor art. 5 pct. IV lit c);
b) nu au putut ocupa loc de muncă după absolvirea unei instituţii de învăţământ sau după satisfacerea stagiului militar;
e) cetăţeni străini sau apatrizi care au fost încadraţi în muncă sau au realizat venituri în România, conform legii;

Lege nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale

Art. 4. - (1) În sistemul public sunt asigurate, în condiţiile prezentei legi, persoanele fizice, denumite în continuare asiguraţi.
(2) Asiguraţii pot fi cetăţeni români, cetăţeni ai altor state sau apatrizi, pe perioada în care au, conform legii, domiciliul sau reşedinţa în România.
(3) Asiguraţii au obligaţia să plătească contribuţii de asigurări sociale şi au dreptul să beneficieze de prestaţii de asigurări sociale, conform prezentei legi.

In legatura cu obligatiile salariale,plateste toate contributiile care rezulta in urma derularii unui contract individual de munca.
Multumesc mult pt. raspuns!
Codul Muncii -Art. 2. - Dispoziţiile cuprinse în prezentul cod se aplică:
c) cetăţenilor străini sau apatrizi încadraţi cu contract individual de muncă, care prestează muncă pentru un angajator român pe teritoriul României;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un beneficiar de pensie pentru limita de varsta care este angajat trebuie sa plateasca contributia la somaj? maman_popescu maman_popescu Un pensionar limita de varsta este angajat cu contract indiv de munca trebuie sa plateasca contrib indiv de somaj ? (vezi toată discuția)
Contribuie somaj la angajatul pensionar radusimionescu radusimionescu Un angajat care este deja pensionat pentru limita de varsta trebuie sa plateasca contributia la somaj? Va multumesc (vezi toată discuția)
Sporul de vechime marcela2015 marcela2015 Buna ziua, sunt pensionar si m-a reangajat la aceeasi intreprindere imediat ce am iesit la pensie, avand mare nevoie de serviciile mele. As vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)