avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Contestație proces-verbal
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Contestație proces-verbal

În data de 13 aprilie am fost oprit pe stradă de un polițist care mi-a cerut declarația pe proprie răspundere. A considerat că nu este valabilă, fiindcă tăiasem data de ieri și o pusesem pe cea de astăzi. Am căutat pe internet și este permis să folosești aceeași declarație dacă tai data veche și o scrii pe cea actuală. Trebuie să spun că o foloseam în același scop, motivul deplasării fiind ,,activitate fizică" pe care o făceam cu bicicleta în apropierea locuinței. El a considerat de asemenea că eram departe de domiciliu ! Nu-mi venea să cred. De la Lidl-ul de pe Șoseaua Pantelimon până la Piața Iancului, unde m-a și oprit, nu este o distanță mare. O stație medie de autobuz. Am primit un proces verbal pe care era trecută suma de 2000 lei cu posibilitatea plății a jumătate din sumă în termen de maxim 15 zile. Eu vreau să contest decizia polițistului pentru motivul că refolosirea unei declarații care are tăiată data precedentă și are scrisă data curentă este valabilă. Declarația era redactată de mână, semnată și datată 12 aprilie. Am tăiat data de 12 și am scris 13, data în care din păcate am fost amendat. Ce pot să fac? Am plătit deja amenda dar vreau să fac contestație.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 16:23, 16 Aprilie 2020
Vedeti daca va ajuta acest link
[ link extern ] /
Sau condactati un avocat pentru redactarea contestatiei si mai departe va aparati singur.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In completarea plingerii contraventionale puteti specifica faptul ca nu sunteti vinovat de savirsirea faptei deoarece Grupul de Comunicare Strategica a precizat in data de 12 aprilie anumite forme de interpretare a modului de completare a declaratiilor pe proprie raspundere, prin 38 de exemple, chiar ultimul fiind cel care va disculpa:

"38. Având în vedere că din cauza restricţiilor este dificil să găsim foi pentru completarea declaraţiilor pe proprie răspundere, mai ales pentru persoanele în vârstă sau din mediul rural, este permis să refolosim declaraţia prin modificare datei, în cazul deplasărilor pentru tratamente medicale frecvente sau pentru deplasări la magazinul din apropierea casei ori la farmacie? În funcţie de posibilităţi, se poate tăia cu pixul sau cu pastă corectoare.

Răspuns: Da, în măsura în care este evidentă data pentru care este completată declaraţia respectivă, iar motivele deplasării şi traseul rămân neschimbate. "

Sursa aici:
[ link extern ]
sau
[ link extern ]
sau
[ link extern ]
Vă mulțumesc!

latka a scris:

In completarea plingerii contraventionale puteti specifica faptul ca nu sunteti vinovat de savirsirea faptei deoarece Grupul de Comunicare Strategica a precizat in data de 12 aprilie anumite forme de interpretare a modului de completare a declaratiilor pe proprie raspundere, prin 38 de exemple, chiar ultimul fiind cel care va disculpa:

"38. Având în vedere că din cauza restricţiilor este dificil să găsim foi pentru completarea declaraţiilor pe proprie răspundere, mai ales pentru persoanele în vârstă sau din mediul rural, este permis să refolosim declaraţia prin modificare datei, în cazul deplasărilor pentru tratamente medicale frecvente sau pentru deplasări la magazinul din apropierea casei ori la farmacie? În funcţie de posibilităţi, se poate tăia cu pixul sau cu pastă corectoare.

Răspuns: Da, în măsura în care este evidentă data pentru care este completată declaraţia respectivă, iar motivele deplasării şi traseul rămân neschimbate. "

Sursa aici:
[ link extern ]
sau
[ link extern ]
sau
[ link extern ]

Mesaj editat

Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală
Contestarea amenzii

@ Petru2001

Utilizator 15:34, 14 Aprilie 2020
Ce documente trebuie să depun la judecătorie pentru contestarea amenzii.

Alte discuții în legătură

Contraventie - ordonanta de urgenta covid-19 Stefan_92 Stefan_92 Buna ziua. Pe data de 28 Martie, in jurul orei 2 noaptea, eu si cu un prieten am iesit sa ne plimbam intr-o locatie aflata la 5 minute distanta de locuintele ... (vezi toată discuția)
Lucrari agricole ( ordonanta nr 3 ) gabriel1581 gabriel1581 Buna ziua, As avea o serie de intrebari legate de exceptia interzicerii deplasarilor prevazuta in ordonanta nr 3 , art 1 punctul h) si anume: \"deplasarea ... (vezi toată discuția)
Deplasare la o alta proprietare CatalinIonut1996 CatalinIonut1996 Buna ziua! Este legală deplasarea de la oras la tara pe o distanță de cca 50 de km? Detin acolo o casa la care nu am mai fost de 2 luni si as vrea sa merg ... (vezi toată discuția)