avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ce pot face cu masina
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ce pot face cu masina

buna ziua,am cumparat o masina pe firma ,acum in februarie fac 2ani,inleasing pe 3ani,am facut rost cu greu de banii ca sa o achit.am achitat-o ca sa scap de diferentele de curs valutar care ma disperase.acum am ramas cu ea pe firma,dar nu stiu cum sa scap de ea-sa o vand mai departe fara sa platesc la stat.la alta socitate ...nimanui nu0i convine la ora actuala sa mai cumpere masina pe firma...va rog invatati-ma ce pot face sa redresez firma ca am bagat-o intr-o mare pierdere cu intreaga valoare a masinii,nu am nici un obiect de activitate de invidiat.alimentara cu chirie fara vad prea mare.va rog mult ajutati-ma. ]
Cel mai recent răspuns: ContSters109653 , utilizator 17:05, 13 Decembrie 2009
Ati vorbit cu contabilul Dvs. ce cheltuieli ar implica din partea societatii sa faca o factura si sa vanda masina Dvs. ca persoana fizica?
Nu aveti cumva ceva aport propiu in contabilitate, adus de Dvs. in societate? In baza lichidarii din acel aport propiu puteti transcrie masina pe numele Dvs. persoana fizica. Apoi daca vreti sa decontati pe mai departe cheltuielile pe firma (ce se mai poate #-o in conditiile legale actuale) faceti un contract de comodat, sau chiar inchiriere contra cost intre Dvs. si societate.
Alta solutie ar fi sa o vindeti la alta societate. Dar la piata actuala ... poate daca ati vinde la subpret ... :(( :((
Primul lucru care trebuie sa-l faceti este sa vorbiti cu contabilul pentru a va comunica valoarea neta la care se afla in contabilitate in acest moment masina. Aceasta valoare neta inseamna valoarea la care a fost introdus in evidenta minus amortizarea acumulata pana la zi.
Vanzarea mijlocului fix sub valoarea neta contabila nu este recomandata deoarece diferenta dintre valoarea neta si veniturile realizate din vanzarea masinii sunt nedeductibile. Idem pentru TVA aferenta acestei diferente(daca este cazul de societate platitoare de TVA).
Vanzarea mijlocului fix peste aceasta valoare va genera un profit pentru care societatea va trebuii sa plateasca impozit pe profit.
Se poate alege sa se vanda masina exact la valoarea neta. Astfel incat nu exista nici profit nici pierdere. Un controlor fiscal zelos ar pune problema daca aceasta valoare este valoarea de piata dar este un scenariu putin probabil.
Dupa vanzare contractul de comodat este OK, daca se identifica o situatie in codul fiscal in care cheltuielile sunt deductibile.
Om bun
Trebuie sa pornesti de la premiza ca orice se vinde si orice se cumpara pe lumea asta ! Este adevarat , toate au un pret ! Incearca sa fii optimist !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare mijloc fix sub valoarea contabila ioanaep ioanaep buna ziua. administratorul doreste vanzarea unui mijloc fix aflat in amortizare la valoarea de 65.000 net, iar ramas de amortizat avem valoarea de 159.000 ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloc fix amortizat integral luciado luciado Buna ziua .Am pe firma o masina care este amortizata integral de 2 ani si vreau sa o vand unei persoane fizice. Pretul ei de achizitie a fost 52000 ron. Pretul ... (vezi toată discuția)
Cheltuielile generate de pierderea inregistrata la scoaterea din evidenta contabila a unor active retrocedate este deductibila fiscal? c_neacsu c_neacsu In urma unei Sentinte civile emise de Tribunal, sentinta definitiva si irevocabila, s-a stabilit retrocedarea unui imobil si a unui teren din patrimoniul ... (vezi toată discuția)