avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasire de domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasire de domiciliu

Buna ziua, as dori sa ma lamureasca si pe mune cineva daca se poate... Nu ma mai inteleg deloc cu sotul meu, mereu imi zice sa plec de acasa ( casa fiind data de parintii lui cu acte noua), sa ma duc la parinti mei. Problema este ca nu stiu cum sa procedez avand si o fetita de 2 ani jumatate. Cand vroiam sa plec pentru ca asa imi zicea nu imi datea voie sa iau si fata cu mine. Cum pot face sa plec fara sa ma bage la abandon de domiciliu. Nici nu putem ajunge la un acord comun. El vrea sa ma alunge si sa pastreze fata. Daca eu plec pot face o cerere undeva precum ca ma alungat ca apoi sa iau fetita la mine? Eu nu mai suport certurile jicnirile si batatea lui de joc. El ma santajeaza ca imi ia fata. El mereu imi zice sa plec si sa las fata la el. Cum pot sa fac? Sunt disperata! Mia zis de foarte multe ori sa imi fac bagajul si sa plec dar fara fetita. As putea sa plec cu fetita cand nu e el acasa dar nu vreau scandal ca el este o fire vulcanica.Va rog sa imi dati un sfat! Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 01:11, 29 Aprilie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sintagma "părăsire de domiciliu" nu este reglementată pe plaiuri mioritice, deci plecarea dvs nu produce efecte legale!
Insă, dacă luați această decizie, nu plecați fără copil pentru a da valoare art 400, alin 1 Cod Civil, potrivit căruia
" În lipsa înţelegerii dintre părinţi sau dacă aceasta este contrară interesului superior al copilului, instanţa de tutelă stabileşte, odată cu pronunţarea divorţului, locuinţa copilului minor la părintele cu care locuieşte în mod statornic."
Cum vă mutați, puteți solicita pe cale de ordonanță președințială stabilirea minorului la dvs, astfel încât să fiți în legalitate până se soluționează cererea de divorț și să nu aveți surprize!
În ipoteza în care devine violent, puteți obține un ordin de protecție!
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plecați doamna liniștită și luați și copilul când nu e el de fata. Apoi a doua zi depuneți ordonanță președențiala pentru stabilire domiciliu copil la dumneavoastră și pensie alimentara.
Luați copilul și nu mai priviți înapoi. Atenție însă, va sugerez sa aveți deja un avocat când plecați de acasă și imediat sa depuneți actiunea la tribunal.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Va puteti muta oricand, nu sunteti constransa, prin efectul legii, sa aveti un anume domiciliu.

Luati si fetita cu dumneavoastra,si, daca apreciati oportun, solicitati stabilirea locuintei acesteia la dvs. , in virtutea art. 400 din Codul civil.

Masura este una grabnica,urgenta, efectele ei dainuie pana la transarea, in mod definitiv, a cauzei de divort.

Va puteti raporta la pensia de intretinere.

Instanta de tutela poate stabili un program de vizitare in favoarea sotului, daca acesta il solicita, pe cale de cerere reconventionala.


Divortul poate fi transat si prin acordul partilor, intelegerea poate surveni in orice etapa procesuala.
Ma gandeam ca daca plec la parinti pentru ca in alta parte nu am unde si ei ma sustin, sa nu vina dupa mine sa imi ia fata fortat inapoi. Am inteles ca dupa ce plec de la el sa inaintez si cererea de divort dar daca pana atunci imi ia fortat copilul la el??
Tocmai din acest motiv va căutați avocat și în ziua în care plecați la părinți avocatul depune ordonanța cu cererea de stabilire domiciliu și pensie alimentara.
Nu aveți obligația sa îl lăsați în casa. E apartamentul părinților. Dacă vine și face scandal sunați imediat la politie. Nu va lăsați intimidata.
Înregistrați tot ce tine de el după ce plecați la părinți ca sa puteți demonstra ca fiind asa o fire agresiva cel mai bine măcar la început să își vadă copilul doar în prezenta dumneavoastră.
Dacă va e atât de frica de el căutați niște grupuri de suport care sa va ajute cu un loc în care sa stați pana se stabilește domiciliul copilului la dumneavoastră.
Nu va lăsați intimidata, Nu îl mai lăsați sa va controleze psihic. Sunteți mai puternica decât credeți și o sa reușiți sa ieșiți din situația asta dificila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon familie de catre mama szabo1 szabo1 Buna seara! Am urgent nevoie de sfatul Dvoastra!! Sunt casatorit de opt ani si am o fetita de sapte anisori.Sotia a mers la munca in strainatate in august ... (vezi toată discuția)
Divort Dascalu Andreea Bianca Dascalu Andreea Bianca Buna seara...am decis sa divortez ca urmare a agresiunii verbale...ce ai cum pot face sa pot pleca cu fata...si in urma divorțului fata sa ramana alături de ... (vezi toată discuția)
Eventual divort cu minor, domiciliul la tata sergiu1974 sergiu1974 Buna ziua. Sunt casatorit de 6 ani si avem o fetita de 5 ani si jumatate. la sfarsitul luni August sotia s a mutat la parintii ei cu fetita fara a avea un ... (vezi toată discuția)