avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Studii superioare - salariu 710 RON brut ?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Studii superioare - salariu 710 RON brut ?!

Buna ziua,

Am fost angajat cu norma intreaga in postul de informatician, la o scoala (de fapt, doua jumatati de norma, la doua scoli).
Conform prevederilor legale si fisei care s-a afisat la sustinerea concursului, pentru acest post trebuie musai sa ai studii superioare de specialitate. Ceea ce este si cazul meu, studii la stat, facultate zi, masterat in America, facultate de specialitate (Automatizari si Calculatoare).

Din cate stiu, exista o prevedere legala care spune ca persoanele care sunt incadrate in functii ce necesita pregatire superioara sunt platite cu minimum 2 salarii minime pe economie. Ceea ce este si cazul la functia de informatician, din moment ce asa am gasit si in nomenclatorul cu OUG 4/2006 privind salarizarea.

Problema care se pune este ca in formele de incadrare sunt remunerat cu suma de 710 RON brut (da, ati citit bine, sapte sute brut pentru un post ce necesita - legea spune - studii superioare).

Intreb, asadar, unde este eroarea. Nu ar trebui sa am salariu de incadrare de 120 RON plus vechime ?
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 12:12, 4 Ianuarie 2010
Am modificat .

Intrebare retorica( sa nu fiu avertizata :worthy:)
La ce s-o referi principiul de drept
nimeni nu-si poate face singur dreptate, nu poate fi judecator in propria sa cauza?.

Se pare ca la orice, mai putin la puterea de a judeca a moderatorului:D:D:D cand e implicat..

Iata cum vad eu problema...Legea specifica salariul minim pe economie pentru personal incadrat cu norma intreaga, pe post ce necesita studii superioare, in cuantum de 1200 lei Brut, valabil de la 1 ian 2009.
Dumneavoastra aveti 2 contracte cu timp partial de munca si e aceea aveti un brut mai mic decat cel valabil pentru timp normal de munca.
Ar fi util sa consultati legea educatiei si alte documente ce reglementeaza activitatea in acest sistem
pentru prodemocratia

Stimate domn,

Legea spune ca acei 1.200 lei brut se acorda pentru o norma intreaga de 8 ore/zi.

De la dvs am inteles ca aveti 2 CIM, dar fiecare dintre ele se refera la o jumatate de norma.
Haideti sa facem un calcul:

1.200 lei (ptr 8 ore/zi) : 2 (ptr ca este vorba de 4 ore/zi) = 600 lei brut (ptr jumatate de norma)
Dvs spuneti ca aveti 710 lei (brut) aferenti celor 4 ore/zi (adica jumatate de norma).
Pe cale de consecinta, daca dvs ati fi lucrat la un singur loc de munca cu norma intreaga ati fi avut: 710 lei (ptr 4 ore/zi) * 2 (ptr ca sunt 2 jumatati de norma) = 1.420 lei brut (deci mai mult decat minimim aferent studiilor superioare)

Ceea ce si inteleg ca se intampla ptr ca pe fiecare dintre cele 2 jumatati de norma dvs sunteti retribuit cu 710 lei brut, deci in total 1.420 lei brut/luna.
av.antoanelageaman a scris:

Am modificat .

Intrebare retorica( sa nu fiu avertizata :worthy:)
La ce s-o referi principiul de drept
nimeni nu-si poate face singur dreptate, nu poate fi judecator in propria sa cauza?.

Se pare ca la orice, mai putin la puterea de a judeca a moderatorului:D:D:D cand e implicat..

:offtopic: Interventie moderator
Daca nu incetati cu atacurile la persona , o sa va propun banarea temporara a contului dvs ... nu cred ca v-am jignit , spunand ca jurisprudenta nu constituie izvor de drept .
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Imi cer scuze( serios, nu de teama banarii), nu am intentionat sa va jicnesc.
:sorry:

Alte discuții în legătură

Salariul minim pe economie pentru studii superioare realplayer realplayer buna ziu, va rog sa imi spuneti care este salariul minim pe economie pentru cei cu studii superioare, si care este legea care prevede acest lucru ? v a ... (vezi toată discuția)
Salariu minim pentru cei cu studii superioare rambela rambela Lucrez in sistemul bugetar ca referent de specialitate cu studii superioare si am un salariu de incadrare de 922 ron.Conform HG nr 1051/2008,de la 1 ianuarie ... (vezi toată discuția)
Salariul minim brut studii superioare-va rog sa ma lamuriti cezarina19 cezarina19 Imi cer scuze, insa discutiile anterioare nu m-au ajutat sa inteleg exact situatia. De aceea, as dori un raspuns scurt, clar si concis, la urmatoarea ... (vezi toată discuția)