avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Companie afectata de COVID
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Companie afectata de COVID

Buna ziua,
Am și eu o nelămurire referitoare la avizul DSP pentru continuarea activității unei companii. Cazul se prezintă după cum urmează:
Compania are aprox. 500 de angajați. Pe 21.04 erau deja cca. 50 de angajați confirmați cu COVID-19 și apăruse un deces. Alti angajați erau în curs de testare, în special cei cu domiciliul în jud. Ilfov, dintre care proveneau cea mai mare parte a confirmaților. Cei cu domiciliul în București nu au fost, încă, testați nici pana în prezent. Cu toate ca la data de 21.04 nr. total de confirmați din companie reprezenta 5% din totalul cazurilor pe București - iau în calcul sediul companiei, nu domiciliul angajaților - fiind practic un focar puternic, Nimeni nu știe și nici nu exista vreo dovada ca DSP-ul și-ar fi dat acordul privind continuarea activității. Un lucru ce mie mi se pare a depăși cadrul legal, mai ales în contextul stării de urgenta.
Prin urmare, data fiind situația prezentata, este necesar avizul DSP privind continuarea activității și ca acesta sa fie adus la cunoștința angajaților prin afișare în loc vizibil?
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2020
alex.v, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:34, 28 Aprilie 2020
Fără aviz DSP nu ar trebui deschis nimic.
Este dezastru din cate ziceți...
Sesizati DSP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contact indirect covid Anne Georgelin Anne Georgelin Buna ziua, Ce faceti cu angajatii care ai caror copii au intrat in contact cu alti copii testati pozitiv, la scoala ? Ii lasati sa lucreze de-acasa ? ... (vezi toată discuția)
Covid liceu - sub pres kjjjwiukgesivp kjjjwiukgesivp Buna ziua! Am un copil intr-un liceu din Ilfov si in clasa lui exista foarte multe nereguli in legatura cu pandemia covid. Multi elevi din colectiv nu respecta ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma si pe mine va rog frumos cu un model contestatie carantinare ... Roman85 Roman85 AJUTATIMA SI PE MINE VA ROG FRUMOS CU UN MODEL CONTESTATIE CARANTINARE LA DOMICILIU VIN DIN SPANIA AM TEST COVID 19 NEGATIV NU POT ... (vezi toată discuția)