avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ACHITARE ..DATORII !! ..IN TIMP DE DIVORT.....!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ACHITARE ..DATORII !! ..IN TIMP DE DIVORT.....!!

...In timpul divortului am vandut un bun (auto) unei peersoane laa care aveam niste datorii !!
.....fiind un bun comun(CU CARE AM ACHITAT DATORII de care ..fosta nu voia sa stie ...) ...a fost nominalizat in partaj , dar ,A FOST VANDUT INAITE DE A SE INTRODUCE ACTIUNEA DE PARTAJ !!!
..prin acrte concrete , pentru a lichida ..datoriile .nu mai este nici al meu ..si nici al fostei sotii !!!!...este normal sa platesc EU ..taxa de timbru ???
..Multumesc !!!!
Cel mai recent răspuns: ion-alin , utilizator 09:26, 16 Decembrie 2009
Dv. nu platiti pentru ce a solicitat cealalta parte, ci pentru ce ati solicitat dv. Nu eu, ci dv. ati contestat masa bunurilor de impartit.
Si la tot ce contestati platiti taxa de timbru.
Existau si alte cai, dar imi pare mai sigura cumva asta.
Ca veti plati sa nu, sigur, e alegerea dv., dar nu vad rostul ca sa mai faceti cereri ca sa va dati cu stangul in dreptul; va micsorati sansele de a obtine cheltuieli de judecata.
Succes, asteptam urmari.
Va multumesc !
in cadrul procesului de partaj, reclamantule ste cel care plateste taxa de timbru.
in cazul in care sotul parat contesta caracterul de bun comun al vreunui bun, tot sotul reclamant este obligat sa timbreze si la valoarea bunului contestat. .

daca se admite actiunea si se stabileste ca bunul contestat este comun, sotul parat trebuie sa plateasca sotului reclamant cheltuielile de jduecata reprezentand taxa de timbru platita la valoarea bunului contestat.
..doamna avocat , Roxanel, reclamantul , fosta sotie a nominalizat in actiunea de partajare un bun , auto, care eu , l-am vandut cu anuntarea ei in prealabil pentru a achita niste datorii de care ea ....nu voia sa auza ...(ca nu o intereseaza 0 ..vanzarea acelui auto , pentru a compensa datoriile , a fost facuta 9actele dovedesc )inainte ca aceasta (reclamanta )sa introduca actiunea ..si aceasta sia ca a fost vandut !
..adevarat a fost luat in timpul casatoriei ..dar si datoriia respectiva era facuta tot in timpul casatoriei ..!!!
Daca nu vreti si nu vreti sa platiti taxa aia, desi, repet, cred ca era cea mai buna varianta, atunci mergeti pe intampinare in care sa solicitati ca sotia sa va faca dovada proprietatii bunului, inregistrarii sale la taxe si impozite etc.

Aduceti in contradovada acte din care sa reiasa ca altcineva are proprietatea bunului si... sperati sa nu se imparta!
Mai aratati ca instanta trebuie sa imparta bunurile care exista in proprietatea sotilor la momentul partajului si nu toate bunurile care au existat de-a lungul timpului in patrimoniul comun.

Alte discuții în legătură

Divort-partaj auracata auracata buna ziua. sint casatorita din 2002 si locuiesc intr-un apartament cu 3 camere proprietate comuna.(cu toata ca , casa este cumparata numai din banii mei).sotul ... (vezi toată discuția)
Taxa partaj mancipri mancipri ati putea sa imi spuneti care este taxa pentru deschiderea partajului dupa divort ? (vezi toată discuția)
Partaj mini_cinie mini_cinie Spuneti-mi va rog,in situatia in care eu am divortat acum 3 ani si jumatate (si nu am facut inca partajul) ce sanse am sa pot obtine jumatate din 2 imobile ... (vezi toată discuția)