avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... interceptari audio vizuale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

interceptari audio vizuale

Am fost implicat pana acuma de vreo 2 ori in anchete diicot doar pe baza interceptarilor telefonice si as dori sa stiu in ce conditii se fac acestea.(nu codul ci procedura )
1-Au nevoie de mandat ptr fiecare numar nou pe care il iau ??? sau imi pot asculta toate nr cu acelasi mandat.
2-Ce valoare au in instanta aceste interceptari?? deoarece din cate vad pe just ro numerele dosarelor in care se solicita interceptari audiovizuale creste exponential.
3- In ce baza sant aprobate sau respinse aceste cereri de catre instanta????
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 17:19, 14 Decembrie 2009
Interpretarea legii,astfel cum ati facut-o dvs.este ceva "sui generis",bazata pe zicala romaneasca:"cine s-a fript cu ciorba,sufla si in iaurt" ,dar este in mod clar o interpretare pe cat de insuficienta,pe atat de eronata.
In celalat topic promovat de dvs.,v-am explicat ca uneori aparentele,rezultate din convorbiri sau comunicari,pot fi inselatoare,dar mai ales,insuficiente,deci nimic din ce vi s-ar imputa,in mod ipotetic,nu va poate incrimina atata timp cat nu exista dovezi certe.
Exista o singura situatie ca in convorbirile sau comunicarile avute cu respectivele persoane ,sa fi existat referiri explicite sau discutii referitoare la faptele comise de acestia sau la modul de comitere al lor sau al altora,situatie care si aceasta,nesustinuta cu dovezi,nu este suficienta,dar poate fi un indiciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stat politienesc? menumoruth menumoruth Ce vad aici efectiv nu imi vine sa cred . Au ajuns sa asculte telefoanele pentru a proba si furturile. :O Maine poimaine am sa vad si un ultraj probat prin ... (vezi toată discuția)
Ajutor michy michy ieri dimineata a fost luat un var deal meu de mascati,ptr trafic droguri nu sa gasit nimic.am o singura intrebare cand a inceput urmarirea penala impotriva ... (vezi toată discuția)
Telefoane ascultate + mesaje arken123 arken123 Salutari, as avea si eu o intrebare la care alte persoane de pe alte site-uri n-au reusit sa imi raspunda: in legatura cu telefoanele ascultate. Suntem toti ... (vezi toată discuția)